16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDiaconu e campion mondial!

Diaconu e campion mondial!

» Dupa un an in care a refuzat sa boxeze cu Adrian Diaconu, americanul Chad Dawson si-a pierdut titlul.
» Diaconu va boxa la Bucuresti, probabil in octombrie, pentru a-si apara centura.

Pugilistul Adrian Diaconu va fi declarat de catre WBC noul campion mondial al versiunii la categoria semigrea, dupa ce actualul detinator al centurii, americanul Chad Dawson, a depasit termenul-limita (7 iulie) impus de forul mondial pentru ca cele doua parti sa fixeze data meciului programat in Romania. "In acest moment se poate spune ca Adrian Diaconu este noul campion mondial al categoriei semigrea, versiunea WBC. Inca nu am primit oficial instiintarea din partea WBC, dar cred ca este o chestiune de ore sau cel mult de o zi. Practic, americanului i-a expirat si ultimatumul de 24 de ore dat de forul mondial pentru a accepta sa boxeze cu Diaconu in Romania. Dawson nu vrea sa lupte cu Adrian, chiar daca i s-a oferit bursa prevazuta de WBC. Prin urmare, va fi deposedat de centura, iar Adrian Diaconu devine automat campion mondial", a declarat presedintele Federatiei Romane de Box, Rudel Obreja.

Gankor, firma promotorului Christian Ganescu, a castigat prin licitatie, pentru 1,8 milioane dolari, dreptul de organizare a meciului dintre Chad Dawson si Adrian Diaconu. WBC a impus ca termen-limita 7 iulie, astfel incat cele doua parti sa stabileasca data meciului, dar nici Dawson, nici promotorul sau, Gary Shaw, nu au contactat Gankor. "Ei ne-au ignorat complet. Pozitia mea si a lui Adrian este ca ei nu au indeplinit obligatiile stabilite de WBC si ar trebui sa fie deposedati de titlul mondial. Noi am facut totul ca la carte, iar ei nu si-au indeplinit obligatiile vizavi de postura de campion mondial si asteptam ca WBC sa ne anunte ca am intrat in posesia titlului", a declarat Ganescu pentru Fightnews. De cealalta parte, managerul lui Dawson, Mike Criscio, sustine ca l-a contactat pe Don Majevski, reprezentantul promotorilor din Consiliul WBC, si a propus ca spre binele celor doi pugilisti meciul sa se dispute in SUA, unde lupta ar beneficia de o mai mare expunere mediatica. Dawson ar urma sa incaseze din meciul cu Diaconu suma de 1,1 milioane dolari, dar se pare ca ar beneficia de o suma si mai mare daca va boxa cu Antonio Tarver, campionul de la IBF.

Adrian Diaconu a castigat titlul mondial interimar dupa ce l-a invins, la Bucuresti, pe 19 aprilie, pe americanul Chris Henry. Astfel, Diaconu a devenit challenger obligatoriu la titlul mondial, iar Dawson era obligat, conform WBC, sa isi puna in joc centura in fata romanului. Dupa ce WBC il va declara oficial pe Diaconu noul campion mondial al semigreilor, romanul va fi nevoit sa isi puna in joc centura, cel mai probabil in toamna.

MAI MULTI BANI
Chad Dawson va lupta cu Antonio Tarver, campionul IBF, intr-un meci programat pe 11 octombrie in Connecticut. Reprezentantii lui Dawson sustin ca acesta ar fi pierdut multi bani din bursa sa daca ar fi boxat in Romania. Americanul ar fi trebuit sa plateasca TVA catre statul roman, inca 30 la suta taxe in SUA plus 20 la suta promotorului Gary Shaw. Daca se adauga costurile cu deplasarea si antrenamentele, Dawson nu s-ar mai fi ales cu nimic.

Cele mai citite

Modificări în susținerea examenului de de Definitivat în învățământ

Ministerul Educației a anunțat că proba scrisă pentru examenul de definitivat din anul școlar 2024-2025 va avea loc mai devreme, pe 8 iulie 2025,...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...
Ultima oră
Pe aceeași temă