Biscotti sau salamul de biscuiți pregătit după rețeta italiană, formulată de Popsugar, este perfect pentru începutul zilei, servit lângă o ceașcă cu cafea. Desertul se pregătește ușor și este potrivit pentru orice moment al zilei. Poate fi servit și de sărbători sau la petreceri.
Citește și: Rețeta zilei. Lasagna vegetariană
INGREDIENTE
- 220 g de făină
- 20 g cacao fără zahăr
- o linguriță cu praf de copt
- ¼ lingurițe cu sare
- un pachet de unt moale
Citește și: Sfatul nutriționistului: Ce înseamnă alimentația corectă în timpul POSTULUI
- 250 g de zahăr
- două ouă
- o linguriță cu esență de migdale
- 110 g de ciocolată de menaj topită
- 140 g de migdale mărunțite
Citește și: Gustare rapidă, cu puține calorii. CHIPSURI din banane
MOD DE PREPARARE
- Se preîncălzește cuptorul la 160 de grade Celsius.
- Se amestecă făina, cacaua, praful de copt și sarea într-un vas de mărime medie.
- Într-un vas mare, se mixează la viteză medie untul și zahărul, până se formează o pastă fină. Se adaugă esența de migdale și ciocolata topită. Se mixează până când se încorporează toate ingredientele. Se adaugă treptat făina și se mixează continuu, la viteză mică. Se adaugă bucățile de migdale.
Citește și: Mic dejun pentru accelerarea metabolismului: Smoothie energizant
- Se separă compoziția în două. Se presară făină pe o suprafață plată și se rulează aluatul. Se pun cele două suluri într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și se aplatizează ușor.
- Se dau la cuptor pentru 40 de minute, până când salamul de biscuiți revine la forma inițială, după ce se apasă cu degetul pe el.
- Se lasă la răcit pentru 20 de minute.