Densă, dulce și picantă, ciocolata caldă preparată după sugestiile publicației The New York Times este perfectă pentru serile petrecute cu persoanele dragi, în care vrei să alungi monotonia. Se prepară foarte ușor și încântă papilele gustative. Se poate servi cu bezele sau cu frișcă.
Citește și: Confesiunile inedite ale unui degustător de ciocolată
Ingrediente
- 90 g de ciocolată amăruie, ruptă în bucăți de mărime medie
- 2 linguri de praf de cacao neîndulcit
- 2 linguri de zahăr
- Un praf de chili
- 400 ml de lapte
- 60 ml/ 4 linguri de smântână groasă
- 1 baton de scorțișoară
Citește și: Rețeta răsfățului suprem: Tort de ciocolată
- 1 linguriță de esență de vanilie
- Bezele (opțional)
Mod de preparare
Într-o oală de mărime medie, se amestecă ciocolata, cacaua, zahărul și praful de chili.
Se pune oala pe aragaz , la temperatură medie și se amestecă până când ciocolata începe să se topească. Se adaugă, treptat, laptele, apoi smântâna. Se adaugă batonul de scorțișoară.
Citește și: REȚETĂ: Cookies – biscuiți americani delicioși
Se lasă compoziția pe aragaz până când începe să fiarbă.
Se ia oala de pe aragaz și se lasă la o parte timp de o oră.
Se adaugă esența de vanilie și se gustă. Se mai adaugă zahăr dacă este necesar.
Se încălzește la temperatură scăzută, se strecoară și se toarnă în căni.