16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDescindere-fulger la Beijing

Descindere-fulger la Beijing

» Cea mai mare parte a delegatiei Romaniei care va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing a ajuns ieri in timp-record in Satul Olimpic din capitala Chinei. Desi a plecat cu un sfert de ora intarziere – din cauza ca operatiunile de pregatire a aeronavei s-au prelungit si, in plus, a fost nevoie si de interventia pompierilor, dupa un mic incident la alimentare –, avionul charter al companiei Tarom a ajuns in numai opt ore la destinatie, la capatul unui zbor linistit.

Desi cu o mica intarziere, la numai zece ore de la decolare sportivii si tehnicienii nostri erau deja instalati in camerele unde vor petrece urmatoarea luna.
Vorbind de motivele intarzierii plecarii, Octavian Morariu, presedintele COSR, care doar a condus delegatia la aeroport, a precizat ca in timpul alimentarii cu combustibil presiunea a fost prea mare, pe langa supape s-a scurs kerosen, iar pentru a curata avionul s-a apelat la interventia unei echipe de pompieri.
"Este un incident minor, mie mi s-a intamplat de nenumarate ori acest lucru inaintea decolarii", a mentionat Morariu.

In aeronava insa nimeni nu si-a dat seama de motivele intarzierii, iar membrii delegatiei au calatorit fara emotii, mai ales ca turbulentele au lipsit aproape cu desavarsire, majoritatea dormind pana la destinatie.
"A fost o calatorie excelenta si nu stiu nimic despre vreun incident inainte de decolare. Sunt extrem de multumit ca zborul a durat numai opt ore si, per total, multumita colegilor nostri plecati inaintea lotului mare, am reusit sa batem un adevarat record de instalare. Practic, desi am parcurs peste 7.000 de kilometri, a fost cea mai rapida descindere a delegatiei Romaniei la o editie a Jocurilor Olimpice. Nici la Atena n-am reusit sa ajungem in camere in mai putin de zece ore de la plecarea din tara, desi nu incape comparatie intre distante", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman, care a insotit grosul delegatiei Romaniei la Beijing.
Ceea ce a surprins insa destul de neplacut pe toata lumea a fost umiditatea extrem de mare si smogul care, in ciuda asigurarilor date de organizatori, sunt departe de limitele acceptabile.
Reprezentantii nostri au insa aproape zece zile pentru a se aclimatiza si a se obisnui cu diferenta de fus orar de sase ore.

» Gimnastele si gimnastii au fost cei dintai reprezentanti ai Romaniei care au efectuat ieri primele antrenamente, urmati fiind de canotoare, care s-au lansat la apa cateva ore mai tarziu.

» Handbalistele merg ceas
Selectionata feminina de handbal a Romaniei a invins lejer echipa Braziliei, cu scorul de 33-27 (17-12), la Albertville (Franta), in ultimul meci de pregatire dinaintea Jocurilor Olimpice de la Beijing. Selectionata Romaniei a sustinut opt jocuri de pregatire pentru Olimpiada, trei pe teren propriu cu Norvegia (24-24, 25-28 si 28-22) si doua cu Ungaria (27-25, 28-28). La Albertville, Romania a invins Franta cu 23-22 si a terminat la egalitate cu Rusia, 33-33.

Cele mai citite

Peste 13 miliarde de euro fonduri nerambursabile atrase pentru energia României

Sunt semnate sau în implementare proiecte de aproape 10 miliarde de euro După 15 luni de mandat, Sebastian Burduja face bilanțul activității la șefia Ministerului...

Atac armat în SUA: cel puțin patru persoane și-au pierdut viața

Un atac armat tragic a avut loc sâmbătă seara în Birmingham, Alabama, unde mai mulți atacatori au deschis focul, ucigând patru persoane și rănind...

Premierul Barnier, arhitectul unui nou capitol politic pentru Franța

Michel Barnier a dezvăluit echipa de guvernare, după luni de negocieri și tergiversări Președintele Macron l-a numit premier pe Michel Barnier, fostul negociator al Uniunii...
Ultima oră
Pe aceeași temă