22.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialDepozitul de deşeuri din Năvodari, fără acord de mediu

Depozitul de deşeuri din Năvodari, fără acord de mediu

După ce a refuzat să semneze autorizaţia de construire a depozitului de deşeuri toxice de la Năvodari, primarul localităţii spune că acordul de mediu nu a fost eliberat în mod legal.

Primarul din Năvodari, Nicolae Matei, era fericit ieri: a primit, conform declaraţiilor sale, un nou document care certifică faptul că depozitul de de-şeuri pe care vor să îl construiască o serie de investitori italieni nu are ce căuta la Năvodari.

Mai exact, Nicolae Matei ne-a declarat că a primit de la Agenţia Naţională de Mediu o adresă prin care este informat că acordul de mediu a fost eliberat cu încălcarea legii.

„Conform acestei adrese, acordul nu putea fi eliberat fără realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ), exact aşa cum am susţinut şi eu, eliberarea lui făcându-se cu încălcarea HG 349/21 aprilie 2005 privind -depozitarea deşeurilor, distanţa acestora faţă de primul cvartal de locuinţe. În acelaşi timp, cei de la Agenţie mă informează că acordul este expirat din august 2010. Totodată, Autoritatea Aeronautică Română m-a informat că nu a emis nici un acord cu privire la acest depozit, cea mai înaltă construcţie din zonă”, susţine primarul.

Ajutat de începerea urmăririi penale a procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, de descinderile mascaţilor şi de noile piese din dosarul Matei a declarat că „în aceste condiţii ar trebui să le tai mâna celor ce au eliberat documentele necesare autorizării construcţiei acestui depozit ucigaş al Năvodariului şi litoralului românesc”.

Edilul-şef al localităţii care se doreşte staţiune turistică de interes naţional crede că începerea urmăririi penale îi conferă posibilitatea de a deschide o nouă acţiune în instanţă pentru anularea hotărârii judecătoreşti care-l obligă să elibereze autorizaţia de construire pentru depozitul de deşeuri.
Pe lângă aceasta, Matei mai cere magistraţilor şi suspendarea daunelor cominatorii pe care le plăteşte pentru nepunerea în aplicare a hotărârii judecătoreşti privind autorizarea depozitului.

Nimeni nu s-a prezentat la proces

În toată nebunia creată de amplasarea acestui depozit, edilul-şef de la Năvodari nu a -uitat să menţioneze faptul că anularea certificatului de urbanism privind -amplasarea depozitului de deşeuri se judecă la Tribunalul Bacău. -Acolo, în dosarul 7233/118/2010 prefectul -Constanţei -cere -anularea -acestui act administrativ. -Numai că după primul termen, când s-a amânat cauza pentru comunicarea întâmpinării, la cel de-al doilea termen, din 17 martie, nu s-a prezentat nici un pârât sau reclamant, judecata dosarului fiind suspendată în baza art. 242, pct. 2 Cod -procedură civilă.

Cele mai citite

Cu ajutorul unui implant dentar, zâmbetul nu (mai) are vârstă!

Dantura joacă un rol esențial nu doar în funcționalitatea zilnică, ci și în stima de sine și în aspectul estetic. Pentru multe persoane în...

Monaco a învins-o pe Barcelona! Cine e puștiul minune care a adus victoria

George Ilenikhena, autorul golului de 2-1 în meciul dintre Monaco și Barcelona, a devenit deja un specialist în stabilirea de recorduri. La doar 18 ani,...

Sophia Loren, actrița considerată o legendă a cinematografiei mondiale, împlinește 90 de ani

Actrița legendară Sophia Loren va celebra vineri seară, la Roma, împlinirea vârstei de 90 de ani, într-o petrecere privată organizată într-un hotel de lux...
Ultima oră
Pe aceeași temă