16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialDelegatia Romaniei zboara spre Beijing

Delegatia Romaniei zboara spre Beijing

Cea mai mare parte a delegatiei care va  reprezenta Romania la Jocurile Olimpice de la Beijing va pleca duminica seara spre capitala Chinei. Din numarul total de 181 de membri vor lipsi insa in jur de 30 de persoane: componentele echipei feminine de handbal, aflate la un turneu de pregatire la Albertville; componetii lotului de canoe, care incep mai tarziu competitia; inotatoarea Camelia Potec, aflata deja in China; jucatoarea de tenis Sorana Carstea, care participa la un turneu in Statele Unite ale Americii; Iulian Raicea de la tir; cativa atleti si membrii colectivelor tehnice aferente. "Suntem extrem de fericiti ca vom pleca de la noi de acasa (n.r. – plecarea spre Aeroportul "Henri Coanda" se va face de la Izvorani, din Complexul Sportiv Olimpic "Sydney 2000"), asa cum am promis in urma cu trei ani.

A fost o munca titanica, dar, din fercire, nu am avut nici o sincopa din punctul de vedere al detaliilor tehnice. Acum nu ne mai ramane decat sa avem incredere ca si sportivii isi vor face datoria si vor obtine rezultate la nivelul conditiilor oferite. Speram sa nu mergem la cea mai trista olimpiada", a spus Ioan Dobrescu, secretarul general al Comitetului Olimpic si Sportiv Roman.

Doar "single" si "duble" pentru olimpicii romani
Alexandru Epuran, seful misiunii olimpice a Romaniei, se afla deja la Beijing, in satul olimpic, si a luat in primire camerele unde vor locui membrii delegatiei noastre pe parcusul JO. "Epuran a fost primul conducator de delegatii care a ajuns la Beijing si se poate spune ca a ales partea leului pentru reprezentantii Romaniei: doua scari dintr-un bloc cu camere single si duble. El a efectuat deja repartitiile astfel incat, atunci cand vor ajunge in satul olimpic, sportivii si tehnicienii vor putea merge direct in camere pentru a se odihni", a mai precizat Ioan Dobrescu.

Cele mai citite

VIDE O femeie de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte

O femeie în vârstă de 70 de ani a suferit un accident vascular cerebral în timp ce se cățăra pe munte, pe un traseu...

Sfârșit tragic pentru o tânără absolventă de Medicină. A murit într-un accident rutier

Sfârșit tragic pentru o absolventă de Medicină, care și-a pierdut viața într-un accident rutier din Bistrița-Năsăud. Tânăra se afla ca pasageră pe o motocicletă...

Polul prospețimii: Orașul european care domină la capitolul aer curat

Agenția Europeană a Mediului a făcut o clasificare a orașelor cu cel mai curat aer, dar și a zonelor cu cele mai multe probleme...
Ultima oră
Pe aceeași temă