22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialDe ce a decis CCR că este constituţională euthanasierea maidanezilor

De ce a decis CCR că este constituţională euthanasierea maidanezilor

În privinţa cîinilor maidanezi,  Plenul Curţii Constituţionale, cu majoritate de voturi, a respins obiecţia de neconstituţionalitate formulată de un număr de 30 de senatori cu privire la Legea pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.155 ∕ 2001 privind aprobarea programului de gestionare a câinilor fără stăpân.

Cu alte cuvinte, s-a dat liber eutanasierii maidanezilor care nu sunt adoptaţi.

În plus, Curtea Constituţională a constatat că articolele considerate neconstituţionale în ianuarie 2011, în ultima lege au fost puse de acord cu criticile CCR de atunci, astfel că acum legea este constituţională.

Atunci, legea nu descria condiţiile în care urmau a fi eutanasiaţi maidanezii, motiv pentru care CCR a considerat ca legea este neconstituţională, indicînd şi textele ce trebuie  modificate. Ultima lege a ţinut cont de recomandările din 2011 ale CCR, motiv pentru care jmajoritatea judecătorilor  a decis că este  constituţională euthanasierea maidanezilor care nu sunt adoptaţi  

 

 Decizia CCR este definitivă şi general obligatorie şi se comunică Preşedintelui României. Apoi preşedintele o poate promulga şi legea intră în vigoare din momentul publicării în Monitorul Oficial.

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă