23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialDan Voiculescu, INVINUIT pentru complicitate în dosarul şantajului ANTENA. La dosar...

Dan Voiculescu, INVINUIT pentru complicitate în dosarul şantajului ANTENA. La dosar exista mai multe interceptări cu mogulul

UPDATE

DAN Voiculescu este ÎNVINUIT pentru complicitate la şantaj! Din comunicatul procurorilor rezultă ca există mai multe interceptari între Dan Voiculescu şi fiica sa, Camelia, precum şi alte interceptări cu Sorin Alexandrescu, directorul general al ANTENA TV GRoup, acuzat de şantaj.

Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin.

Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat (Sorin Alexandrescu-nn) cât şi de către fiica sa, Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat ( dintre RCS&RDS si ANTENA in valoare de 35 de milioane de euro-subiectul şantajului-nn) .

De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată” comunică oficial DNA.

La dosar exista si plangeri ale mai multor firme , in afara RCS&RDS, care au reclamat şantajul ANTENA, dar care nu apar in comunicatul oficial al DNA.

 ——

La ieşirea din sediul DNA, Dan Voiculescu a susţinut că Nu are nici o legătură cu acest dosar, care ar fi de fapt de natură comercială, că de fapt este o intimidare a ANTENA, care deranjează alte posturi, deranjează şi politicul. El a anunţat că îi iubeşte pe angajaţii ANTENA ca pe copiii săi şi le transmite să nu se lase intimidaţi. Dan Voiculescu i-a repezit pe reporterii care i-au pus întrebări incomode.

Avocatul Gheorghe Mateuţ a declarat că procurorii i-au prezentat clientului său ordonanţa de extindere a cercetărilor cu invinuirea lui Dan Voiculescu  pentru complicitate la şantaj, care s-ar baza mai mult pe interceptări. De asemenea, că Dan Voiculescu a dat declaraţie scrisă de învinuit.

——-

 Intr-un comunicat, DNA anunţă că ” În cauza penală referitoare la infracţiunea de şantaj reţinută în sarcina inculpatului ALEXANDRESCU GEORGE SORIN, director general al ANTENA TV GROUP, cât şi cu privire la învinuiţii: VOICULESCU CAMELIA – RODICA, MATIESCU GEORGE DANIEL, POP ŞERBAN, preşedinte al ANAF la data faptelor şi persoanele juridice S.C. ANTENA TV GROUP S.A., S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L. şi S.C. ANTENA 3 S.A., ale cărei aspecte au fost mediatizate prin comunicatele de presă din datele de 30 mai 2013, 11 iulie 2013 şi 25 iulie 2013, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de VOICULESCU DAN în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de şantaj“.

Din Ordonanţa de extindere a cercetărilor şi începere a urmăririi penale întocmită de procurori a rezultat, în esenţă, următoarea stare de fapt: 

În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Sorin Alexandrescu, director general al ANTENA TV GROUP, l-a constrâns pe Ioan Bendei, administrator al RCS&RDS să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză şi că, în acest scop, va fi realizată o anchetă jurnalistică.

În acest sens, inculpatul Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea, către partea vătămată şi către alte persoane ( intre care Dumitru Dragomir, asociat unic al SC BODU SRL şi preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal) , a unor adrese de informare emise de către INTACT PUBLISHING S.R.L. şi semnate de învinuitul Matiescu George-Daniel, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfăşurării anchetei jurnalistice, se solicitau relaţii privind împrejurarea care făcea obiectul şantajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune aparţinând ANTENA TV GROUP au apărut informaţii cu conţinut denigrator cu privire la adresa RCS&RDS  al cărei administrator era partea vătămată Ioan Bendei şi a fost difuzat un spot publicitar- mita de 3,5 milioane euro în fotbal-   prin care opinia publică era informată că vor fi făcute dezvăluiri cu privire la eventuale fapte de corupţie.

Ce spune DNA despre implicarea lui Dan Voiculescu

“Probatoriul administrat până în prezent a relevat implicarea învinuitului Voiculescu Dan în activităţile desfăşurate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. Concret, acestuia i-a fost adus la cunoştinţă, atât de către inculpat cât şi de către fiica sa Voiculescu Camelia, fiecare demers care era realizat în scopul de a se încheia contractul mai sus menţionat. De asemenea, Voiculescu Dan i-a precizat lui Alexandrescu George Sorin că materialele compromiţătoare ar trebui să fie difuzate şi pe alte căi mediatice decât posturile de televiziune şi i-a indicat să manifeste precauţie cu ocazia întâlnirilor şi discuţiilor cu partea vătămată”.

Dan Voiculescu este audiat, luni, la DNA în dosarul şantajului făcut de ANTENEA TV GROUP. În dosar ar exista şi ALTE interceptări cu Dan Voiculescu, în afara celor cu Sorin Alexandrescu, directorul general al ANTENA TV GROUP, acuzat de şantajarea operatorului de cablu RCS&RDS pentru semnarea unui contract de 35 de milioane de euro.

Ar exista şi alte firme care ar fi RECUNOSCUT în faţa procurorilor că au fost ŞANTAJATE de ANTENE, spun sursele României Libere.

De asemenea, ar exista şi alte probe la dosar, aduse de foşti colaboratori ai lui Dan Voiculescu. 

În faţa DNA s-au adunat vreo 20 de persoane care îl susţin pe Dan Voiculescu. Ei au pancarte şi striga lozinci pro Dan Voiculescu şi împotriva lui Traian Băsescu, împotriva CSM, punând astfel presiune pe procurorii anchetatori, după modelele Gigi Becali şi Dan Diaconescu, care au scapat de arestarea preventivă folosind această metodă în faţa sediilor instanţelor de judecată.

Citeşte şi Ce roluri au avut Gâdea şi Ciuvică în şantajarea RDS/RCS

La intrarea in sediul DNA, Dan Voiculescu, a declarat că îi transmite lui Traian Basescu faptul că adversitatea dintre ei doi n-ar trebui sa afecteze valori ca cele ale familiei sau libertatea de exprimare, sugerând astfel, că ar fi vorba de un dosar politic.

In realitate, Dan Voiculescu se interesa de mersul negocierilor cu RCS&RDS, operator de cablu, şantajat de directorul general al Antena, Sorin Alexandrescu ( învinuit în dosar), după cum rezultă din interceptări.

„Cum merge treaba cu RCS-ul?, îl întreba Dan Voiculescu pe directorul Antena, Sorin Alexandrescu. „Lucrăm, deja avem pe post ceva”, i-a raportat directorul Antenelor.

Ceva“-ul de pe post era un spot publicitar care anunţa dezvaluiri incendiare despre “mita în fotbal de 3,5 milioane de euro“. Era vorba despre un contract semnat de administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei,  cu o firmă controlată de Dumitru Dragomir, SC BODU SRL.

Citeşte şi editorialul Antena 3 şi şantajul care-i poate fi fatal

Contractul, în valoare de 3,5 milioane de euro ( contract livrat ANTENEI de şeful ANAF, Şerban Pop, învinuit în dosar) era considerat mită pentru semnarea unui alt contract între Mitică Dragomir, în  calitatea sa de preşedinte al Ligii Profesioniste de fotbal, şi administratorul RCS&RDS pentru transmiterea meciurilor de fotbal. Culmea este că licitaţia pentru transmiterea meciurilor a fost câştigată de RCS&RDS în consorţiu cu ANTENA!

In afara acestor interceptări dintre Dan Voiculescu şi Sorin Alexandrescu, la dosar ar exista şi alte convorbiri ale mogulului cu alţi învinuiţi din dosar, interceptate cu mandat, spun sursele României Libere.

In acest dosar au mai fost învinuiţi Camelia Voiculescu, (fiica mogulului de presă, interceptată), societaţile Antena TV Group, Antena 3, Intact Publishing, , directorul general al acestei din urma societăţi, Dan Matiescu.

De asemenea, au fost audiaţi Mihai Gâdea, directorul general al ANTENA 3, ca reprezentant al societăţii învinuite, şi Mugur Ciuvică, ca martor, deoarece a publicat un contract dintre RCS&RDS si firma SC BODU SRL cu care se făcea şantajul.

Ciuvică a publicat contractul la cîteva ore după ridicarea de către  procurorii DNA a directorului general al Antena, Sorin Alexandrescu, reţinut pentru şantaj, dar pentru care instanţa NU a aprobat arestarea preventivă.

Citeşte şi Postul ANTENA 3 – URMĂRIT PENAL. Fostul şef ANAF, Serban POP, învinuit in dosarul ANTENELOR, pentru furnizare de informatii folosite ca şantaj

In dosar a mai fost învinuit fostul şef al ANAF, Şerban Pop, pentru ca a livrat ANTENELOR documentele pentru şantaj. Pop a fost demis de premierul Ponta înainte de declanşarea scandalului , semn ca premierul ştia de implicarea acestuia în acţiunea de şantaj a Antenelor. 

Procurorii DNA au audiat ca martori angajati ai ANTENELOR şi foşti parteneri ai lui Dan Voiculescu, între care şi pe Mihai Motoc, de la institutul de sondare a opiniei publice, unde pachetul majoritar era deţinut de familia Voiculescu. Procurorii au primit , între altele, de la martori, noi înscrisuri, spun sursele României Libere.

La intrarea în DNA, Dam Voiculescu era vădit îngrijorat. El era însoţit de avocaţii Gheorghe Mateuţ şi Sergiu Andon. Specialiştii nu exclud punerea sub învinuire a lui Dan Voiculescu.

Interceptări care îl pot incrimina pe Dan  Voiculescu

In referatul DNA prin care se cerea arestarea lui Sorin Alexandrescu, directorul general al ANTENA TV GROUP, au fost inserate doar câteva dintre convorbirile lui Dan Voiculescu şi ale fiicei acestuia, Camelia.

Prima dată, despre contractul cu care urma să fie şantajat RCS&RDS a vorbit Camelia Voiculescu, acţionarul ANTENA, cu directorul Sorin Alexandrescu.

Citeşte şi Ponta despre ancheta penală de la Antena 3: Mihai Gâdea şi ceilalţi sunt nişte jurnalişti extraordinari de buni

Sorin Alexandrescu: Omul care a primit primu’ plicul … e într-o oră aici.

Camelia Voiculescu: Super OK! Adică super, mă rog, să vedem! Şi oricum tre’ să ai super grijă, te rog!? Ştii că … Acum mi-a dat şi mie tata grija aia. Să mă suni şi pe mine după aia.

Ulterior, şi Dan Voiculescu a vorbit cu Sorin Alexandrescu despre contractul cu RCS RDS.

Dan Voiculescu: Cum merge treaba cu(…)?
Alexandrescu Sorin: Lucrăm, deja avem pe post ceva.
Dan Voiculescu: Aha!
Alexandrescu Sorin: Da. Deci, lucrăm la ea.
Dan Voiculescu: Bravo!
Alexandrescu Sorin: Da.
Dan Voiculescu: Bine. Da’ nu, cred că ar trebui în afară de pe post.
Alexandrescu Sorin: Da, da, da. Păi, noi am făcut aia cu un scop, da’ vă spun eu când ne vedem faţă în faţă.”

Camelia Voiculescu a fost învinuită deja pentru complicitate la şantaj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă