17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCum se mai poate califica HCM

Cum se mai poate califica HCM

Constănţenii trebuie să învingă ambele echipe clasate în faţa lor pentru a spera la prezenţa în optimile Ligii Campionilor.

 

HCM Constanţa a fost la un pas de a realiza o mare surpriză pe terenul celor de la Atletico Madrid, duminică seară. Constănţenii au cedat la limită pe terenul ibericilor, scor 24-25. Astfel, echipa de pe litoral a rămas pe ultimul loc al clasamentului grupei, iar calculele calificării se complică. Şansele există, mai sunt de jucat patru etape din faza grupelor, dar teoretic, va fi foarte greu de ajuns în optimi.

Programul le este oarecum favorabil constănţenilor. Ei trebuie să depăşească în clasament pe IK Savehof şi pe Celje Pivovarna Lasko. Cele două echipe menţionate au acumulat câte patru puncte, cu două mai multe decât HCM. Pe ambele, gruparea de la malul mării urmează a le întâlni în rundele următoare. Gruparea suedeză va veni în România chiar joi când HCM speră să facă primul pas spre calificare. Practic, între suedezi, constănţeni şi echipa din Slovenia se duce lupta pentru locul patru, ultimul care duce în optimi. Kiel, Veszprem şi Atletico par deja calificate, sau cel puţin primele două.

Din lupta în trei, HCM pare a fi echipa favorizată. Va juca pe teren propriu cu Savehof şi în deplasare cu Celje. Pe prima ar fi putut să o învingă în Suedia, dar finalul slab de joc a privat gruparea constănţeană de două puncte. Acestea au fost obţinute în partida cu Celje, singura formaţie pe care Toma şi compania au reuşit să o învingă în primele şase meciuri. Valoarea relativ egală dintre cele două echipe, Celje şi HCM, lasă loc de optimism în tabăra echipei de pe litoral.

În momentul de faţă, clasamentul în zona locului patru arată astfel: 3. Atletico – 6 puncte, 4. Celje – 4 p (-16 golaveraj), 5. Savehof – 4 p (-26), 6. HCM Constanţa – 2 p (-36). Mai trebuie menţionat că toate calculele HCM-ului ar fi valabile doar în cazul în care suedezii şi slovenii nu mai câştigă nici o altă partidă. Este puţin probabil însă, cele două adversare ale HCM-ului urmând a se întâlni şi ele în meci direct.

Joi vine Savehof

Drumul spre calificare poate fi continuat doar în cazul în care HCM trece, joi, de campioana Suediei, Savehof. Cele două echipe se întâlnesc, la Buzău, într-o partidă decisivă pentru soarta calificării. Constănţenii trebuie să câştige pentru a mai spera dat fiind că, în cazul unui eşec, toate şansele la calificare vor dispărea. Meciul din Suedia a arătat un evident echilibru valoric între cele două echipe, astfel că rezultatul poate fi favorabil echipei de pe litoral.

4 puncte trebuie să mai acumuleze HCM Constanţa pentru a se califica în optimile Ligii Campionilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă