17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCum să încalci inteligent regulile modei

Cum să încalci inteligent regulile modei

Periodic, stilistii se pun de acord si spun: „regulile, in moda ca si in viata, sunt facute pentru a fi incalcate”. Ceea ce se subintelege este ca, pentru a face acest lucru, trebuie sa inveti intai regulile: ce se potriveste siluetei si proportiilor tale, ce culori te infrumuseteaza, care sunt tendintele si ce preiei din acestea in functie de stilul tau de viata, varsta si preferinte.

Daca nu stii de unde sa incepi, inspira-te din tinutele catorva staruri cunoscute pentru excentricitatea lor. Rhianna, de pilda, ramane in lumina reflectoarelor „stilistice” printr-un amestec de imprimeuri animal, fuste mini, rochii de cocktail foarte colorate, pantaloni si geci din piele, sacouri cu umeri exagerati si tunsori arhitecturale, schimbandu-si periodic stilul. Daca preferi o varianta moderna uneia elegante, indeparteaza-te de clasicul glamour hollywoodian – rochii lungi, coafuri elaborate, accesorii atent asortate – si joaca-te cu noi siluete si combinatii cromatice cum face Ginnifer Goodwin.

Regula 1: Bijuteriile sclipitoare sunt rezervate tinutelor de seara

Cum sa o incalci: Nu te comporta cu bijuteriile ca si cum ar fi vampiri. Lasa-le sa straluceasca si in lumina zilei! Pentru ca sa iti poti folosi bijuteriile „de seara”, poarta-le la o tinuta discreta, sofisticata si simpla – o haina cu linii simple le va pune in valoare. De exemplu, poti asorta un colier bogat impodobit la un tricou alb purtat sub un sacou masculin.

Regula 2: Inainte sa iesi din casa, renunta la un accesoriu

Cum sa o incalci: In ultimul timp, datorita tendintelor spre o infatisare diversa si eclectica, stilistii ne incurajeaza sa purtam cat mai multe accesorii. Accesoriile sunt o modalitate de a povesti lumii despre starea ta de spirit, despre stilul tau vestimentar si de viata. Imi place sa vad cate o femeie care are curajul sa poarte bijuterii vechi si noi, o tinuta moderna cu o geanta vintage, o haina scumpa cu un tricou obisnuit, ceva glam cu ceva personal. Cel mai simplu mod de a face acest lucru: poarta multe bratari, de diferite grosimi, texturi, finisuri si culori, in acelasi timp.

Regula 3: Este interzis sa combini doua imprimeuri sau doua culori puternice

Cum sa o incalci: Undeva intre zona de fata-cuminte-in-haine-plictisitoare si fata-sarita-de-pe-fix-imbracata-aiurea este zona de amuzament. De ce sa nu combini doua sau trei piese neobisnuite, cum ar fi un pulover cu carouri lila si bej, cu o fusta verde fistic, cum a facut creatoarea Rachel Comey? Inspira-te si din creatiile Annei Sui, care alatura un imprimeu paisley puternic colorat, cu dungi si grafica texturata. O alta varianta este sa porti un imprimeu floral cu o piesa din tweed (sacou, mantou, pantaloni). Nu amesteca, totusi, imprimeuri care au mai mult de 2 culori si ai grija ca nuantele sa fie din aceeasi familie tonala.

Regula 4: Oja sarita trebuie indepartata imediat si manichiura refacuta

Cum sa o incalci: Poti sa mai rezisti cateva zile in plus, cand manichiura incepe sa se deterioreze. Este suficient sa folosesti o oja intr-o culoare similara, aplicata intr-o linie orizontala (de exemplu, in cazul in care oja sarita este chiar pe varful unghiei), peste care aplici un strat de protectie.

Regula 5: Rosul este rezervat manichiurii si rujurilor

Cum sa o incalci: Nuantele rosii de fard de ochi vor crea un machiaj indraznet si seducator. Ideal este sa creezi un degradeu, cu nuanta intensa, saturata, chiar la baza genelor. Machiajul ochilor il poti finaliza cu creion negru fume si mascara neagra. Pentru buze, alege un ruj bej deschis sau unul rosu foarte inchis.

Regula 6: Poarta sandale numai vara

Cum sa o incalci: Inlocuiesti sandalele cu botine decupate, pe care le vei purta cu dresuri groase, negre sau colorate. Nu uita ca acum nu mai este obligatorie asortarea culorii rochiei cu cea a ciorapilor. Daca pana acum ai purtat doar dresuri maro si negre, incearca visiniu, galben mustar sau violet inchis.

Articol preluat de pe www.121.ro

Copyright www.121.ro

Irina Markovits este consultant de imagine, specialist 121

 

Articole din aceeasi categorie:

Tinuta de cocktail: recomandarile designerilor

Nunta haute couture

 

 

Irina Markovits
Irina Markovits
Irina Markovits, consultant de stil Image Matters, specialist 121 Moda & Stil
Cele mai citite

Irina Rimes a povestit despre cearta pe care a avut-o cu Tudor Chirilă

Irina Rimes a vorbit recent despre conflictul pe care l-a avut cu Tudor Chirilă în sezonul trecut de la „Vocea României” și despre relația...

Rata de ocupare în Uniunea Europeană a crescut ușor în al doilea trimestru din 2024

În al doilea trimestru al anului 2024, rata de ocupare a persoanelor cu vârsta între 20 și 64 de ani în Uniunea Europeană a...

Maximilian Ibrahimovic calcă pe urmele tatălui său! Suedezul a înscris trei goluri în patru etape

Fiul legendarului Zlatan Ibrahimovic, Maximilian, are un început de sezon excelent în echipa de juniori a lui AC Milan, marcând trei goluri în primele...
Ultima oră
Pe aceeași temă