31.1 C
București
luni, 15 iulie 2024
AcasăSpecialCum poti scapa de calcar?

Cum poti scapa de calcar?

Ai observat de curand pe ibricul de ceai un strat alb care nu se curata doar cu apa si cu detergent? Masina de spalat a inceput sa fie din ce in ce mai zgomotoasa? In aceste conditii, trebuie sa stii ca depunerile de calcar sunt cele care iti creeaza aceste neplaceri.

Masini de spalat rufe si vase
Pregateste o solutie in conformitate cu recomandarile de pe ambalaj si incepe un ciclu de spalare sau de curatare. Aceasta etapa de intretinere este descrisa in instructiunile producatorului electrocasnicelor. Asa ca nu arunca niciodata cartea tehnica a masinii de spalat, pentru ca s-ar putea sa ai nevoie de ea in viitor.

Fierul de calcat
Daca fierul tau de calcat este dotat cu functia de auto-curatare, este indicat ca o data la doua saptamani sa o folosesti. In acest caz, nu e nevoie sa folosesti niciun produs anticalcar sau o alta solutie. Daca nu are o asemenea functie pentru eliminarea pietrei, ar trebui sa torni in apa o solutie anticalcar, apoi sa setezi aparatul pe pozitia “abur puternic”. Iesirea aburului cu presiune va dizolva precipitatul in sine. 

Echipamentul de dus
Foloseste un filtru pentru imbunatatirea calitatii apei de imbaiere, care se monteaza intre bateria de dus si tub. Acest filtru transforma clorurile daunatoare in cloruri inofensive, elimina atat impuritatile organice, care cauzeaza matreata si uscaciunea parului, cat si calcarul de pe tuburile dusului.

 

Sursa: www.casamea.ro

 

Articole similare

Prelungeste viata electrocasnicelor

Bucatarie in culoarea razelor de soare

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă