15.2 C
București
miercuri, 20 noiembrie 2024
AcasăSpecialCum justifică CNADNR suspendarea angajatului care a criticat compania

Cum justifică CNADNR suspendarea angajatului care a criticat compania

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) susţine că motivul pentru care angajaţii Alin Goga şi Liviu Costache au fost suspendaţi şi urmează să fie cercetaţi discipliar este că şi-au încălcat atribuţii din fişa postului.

„Comisia de cercetare disciplinară înfiinţată va cerceta împrejurările care au condus la nerespectarea limitelor de competenţă stabilite prin fişa postului care prevede că: <<acordarea către reprezentanţii mass-media de interviuri, precum şi furnizarea de documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR, se realizează numai cu respectarea obligatorie a mandatului/împuternicirii acordate de către Directorul General>>”, au transmis reprezentanţii companiei, într-un comuniat remis redacţiei.

Citeşte şi: Director din CNADNR, suspendat după ce a criticat compania la televizor

CNADNR a explicat că, în lipsa unui astfel de mandat, furnizarea unor informații truncheate, într-un anume context, pot genera interpretări eronate care duc la dezinformarea opiniei publice.

Astfel, potrivit reprezentanţilor companiei, reglementarea internă nu este o restricție pentru libera exprimare a opiniilor, ci o condiție și o modalitate de a susține  și corela informații și puncte de vedere corecte și comune.

Reprezentanţii CNADNR au precizat că cei doi angajaţi se află în în concediu de odihnă şi, prin urmare, contractele individuale de muncă le vor fi suspendate după ce vor reveni în activitate.

De asemenea, CNADNR a transmis că în cazul dovedirii nevinovăţiei salariaţilor cercetaţi disciplinar, acestora li se vor acorda echivalentul drepturilor salariale de care nu au beneficiat în urma suspendării.

În plus, compania a precizat că, de-a lungul timpului, cei doi salariaţi au cercetat disciplinar, la rândul lor, alţi colegi şi, prin urmare, cunosc  procedurile desfăşurate în astfel de cazuri, precum şi faptul că o cercetare disciplinară nu înseamnă obligatoriu concedierea angajatului, ci doar probarea sau nu a vinovăţiei acestuia.

Cele mai citite

Târg de Turism: Sejururi de la 193 de lei și vacanțe la preț redus pentru 2025

Târgul de Turism din București, organizat între 21-24 noiembrie, vine cu oferte atractive pentru 2025 Sejururile pe litoral încep de la 193 lei pentru 5...

Transelectrica, sancționată cu avertisment de ASF

Criza energetică, generată de conflictul din Ucraina, a creat presiuni fără precedent asupra operatorilor de transport și distribuție Compania Transelectrica, operator al sistemului energetic național,...

Ce este Cloud Computing și care sunt avantajele acestei tehnologii?

Te-ai întrebat vreodată cum reușesc marile companii să gestioneze volume imense de date, să scaleze rapid infrastructura IT și să ofere servicii personalizate fără...
Ultima oră
Pe aceeași temă