3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSpecialCum justifică CNADNR suspendarea angajatului care a criticat compania

Cum justifică CNADNR suspendarea angajatului care a criticat compania

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) susţine că motivul pentru care angajaţii Alin Goga şi Liviu Costache au fost suspendaţi şi urmează să fie cercetaţi discipliar este că şi-au încălcat atribuţii din fişa postului.

„Comisia de cercetare disciplinară înfiinţată va cerceta împrejurările care au condus la nerespectarea limitelor de competenţă stabilite prin fişa postului care prevede că: <<acordarea către reprezentanţii mass-media de interviuri, precum şi furnizarea de documente sau informaţii în legătură cu activitatea CNADNR, se realizează numai cu respectarea obligatorie a mandatului/împuternicirii acordate de către Directorul General>>”, au transmis reprezentanţii companiei, într-un comuniat remis redacţiei.

Citeşte şi: Director din CNADNR, suspendat după ce a criticat compania la televizor

CNADNR a explicat că, în lipsa unui astfel de mandat, furnizarea unor informații truncheate, într-un anume context, pot genera interpretări eronate care duc la dezinformarea opiniei publice.

Astfel, potrivit reprezentanţilor companiei, reglementarea internă nu este o restricție pentru libera exprimare a opiniilor, ci o condiție și o modalitate de a susține  și corela informații și puncte de vedere corecte și comune.

Reprezentanţii CNADNR au precizat că cei doi angajaţi se află în în concediu de odihnă şi, prin urmare, contractele individuale de muncă le vor fi suspendate după ce vor reveni în activitate.

De asemenea, CNADNR a transmis că în cazul dovedirii nevinovăţiei salariaţilor cercetaţi disciplinar, acestora li se vor acorda echivalentul drepturilor salariale de care nu au beneficiat în urma suspendării.

În plus, compania a precizat că, de-a lungul timpului, cei doi salariaţi au cercetat disciplinar, la rândul lor, alţi colegi şi, prin urmare, cunosc  procedurile desfăşurate în astfel de cazuri, precum şi faptul că o cercetare disciplinară nu înseamnă obligatoriu concedierea angajatului, ci doar probarea sau nu a vinovăţiei acestuia.

Cele mai citite

Accident cumplit în Ucraina: 13 morți și mulți răniți

Accident cumplit în Ucraina soldat cu 13 morți și 7 răniți, după ce un tir a intrat în coliziune cu un microbuz. Microbuzul se...

Klaus Iohannis, declarații despre desființarea SIIJ – VIDEO

Klaus Iohannis susține că procesul de revizuire a legilor justiției trebuie finalizat, iar SIIJ desființată. Declarațiile lui Klaus Iohannis au fost făcute în cadrul bilanțului...

16 elevi reconfirmați cu Sars-Cov-2 după testele inițiale de salivă

Un număr de 16 elevi au fost confirmați cu SARS-CoV-2 la testarea RT-PCR, elevii ieșind pozitivi după ce li s-au luat probe din salivă,...
Ultima oră
Pe aceeași temă