25.7 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialCum încălziţi decorul

Cum încălziţi decorul

Frigul de afară ne face să apreciem parcă mai mult ca niciodată căldura locuinţelor noastre. Iată câteva trucuri menite să inducă senzaţia de confort şi căldură în decorul de acasă.

Deoarece reprezintă o parte importantă din decor, pe care nu le schimbăm o dată cu anotimpul, trebuie să alegem cu atenţie finisajele, astfel încât să se adapteze la orice modificare de look pe care o facem.

De aceea, este bine să optăm din start pentru texturi naturale, în tonuri calde şi neutre. De pildă, pardoselile din lemn, indiferent de esenţă şi culoare, se vor asorta cu orice. În plus, vor imprima interiorului căldura specifică materialelor naturale. În ceea ce priveşte pereţii, este recomandată aceeaşi regulă a fundalului neutru. Dar asta nu înseamnă că trebuie să ne ferim de culoare şi să alegem clasicul alb. Există nenumărate tonuri calde de bej şi gri, care vor încălzi discret amenajarea.

Covorul va spori şi el cu siguranţă căldura. Aşa că e musai să alegem unul gros, care să izoleze termic şi care totodată să aibă un aspect pufos şi călduros.

Cu ajutorul culorilor şi texturilor putem contura orice atmosferă vrem. Finisajele lucioase şi nuanţele strălucitoare asigură un stil glamuros; culorile sobre şi texturile catifelate sunt, în schimb, responsabile de un decor rafinat; aspectul brut, combinat cu tonuri pastelate, imprimă un aer shabby chic şi exemplele pot continua.

Prin urmare, ne putem folosi de ele şi pentru a ”încălzi” decorul. De reţinut: materialele naturale cu aspect brut au acest efect, fie că e vorba de textile, fibre de ratan, răchită, lemn, blană sau piatră. Toate acestea, “presărate” în decor în culorile lor naturale, vor crea atmosfera pe care o vizăm. În concluzie, este esenţial să mergem pe nuanţe naturale de bej şi brun, cu intensităţi diferite.

Nimic nu poate induce mai bine sentimentul de căldură ca accesoriile textile groase şi pufoase. Indiferent că este vorba de o pătură croşetată, aşezată aparent neglijent pe braţul unei canapele sau al unui fotoliu, de pernuţe moi, cu feţe din lână sau blană, împrăştiate pe jos, de un covor miţos sau de draperii grele, efectul e garantat.

Nu uitaţi lumina! Într-adevăr, ştim că putem apela la o lumină rece sau una caldă. Alegeţi surse de lunină având o tentă de culoare mai galbenă (sau, de ce nu, lumânări) şi atunci veţi spori nivelul de căldură al decorului.

Cele mai citite

Antrenorul lui Inter Milano recunoaște că AC Milan a meritat victoria în Derby della Madonnina

Antrenorul lui Inter Milano, Simone Inzaghi, a recunoscut meritele rivalei AC Milan în derby-ul de duminică seara, afirmând că echipa adversă a fost superioară...

Două persoane au fost atacate de urs în Brașov și au ajuns la spital

Două persoane au fost atacate de un urs, duminică seară, în localitatea Crizbav din județul Brașov. Victimele sunt o fată de 14 ani, însărcinată...

Directorul de școală, demis când vrea primarul

Conform noului Regulament-Cadru, primarul și Consiliul local pot propune demiterea unui director de școală Începând cu anul școlar 2024-2025, directorii de școli pot fi demiși...
Ultima oră
Pe aceeași temă