17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCSU Neptun luptă pentru supravieţuire

CSU Neptun luptă pentru supravieţuire

Echipa de handbal feminin a Constanţei a fost în pragul desfiinţării, însă în cele din urmă a reuşit să se salveze şi continuă să lupte pentru a se menţine în Liga Naţională.

Constanţa este campioană la handbal masculin, dar a fost la un pas de -a-şi pierde reprezentanta în Liga Naţională feminină. CS Tomis Constanţa a fost la un pas de a se desfiinţa din cauza problemelor financiare. Universitatea Maritimă a venit însă în ajutorul echipei pe care a preluat-o şi a transformat-o în CSU Neptun. Acest lucru s-a întâmplat cu aproximativ o lună înaintea debutului în noua stagiune.

La cârma echipei a fost adus Florentin Pera, un tehnician de perspectivă, iar lotul a fost alcătuit în mare grabă, din jucătoare tinere şi câteva din „vechea gardă”.

Aşa cum era de aşteptat, rezultatele nu au fost dintre cele mai bune în startul sezonului, dar pe parcurs, echipa de pe litoral a crescut în joc şi a reuşit evoluţii bune, dătătoare de speranţă. Cum obiectivul este alcătuirea unei echipe competitive şi menţinerea în primul eşalon handbalistic al ţării, locul zece ocupat în clasament, la capătul a opt runde disputate, poate fi considerat unul mulţumitor.

În 2012 situaţia cu siguranţă se va schimba. Constănţencele nu au părăsit sala de antrenament şi se pregătesc intens pentru a doua a parte a campionatului, una care se doreşte a fi încununată de succes. În acest sens, echipa de la malul mării va participa azi şi mâine la un turneu amical la Brăila, unde le va avea ca adversare pe CSM Ploieşti, Unirea Slobozia şi echipa gazdă, Dunărea.

Aceasta din urmă a devenit un partener de antrenament pentru CSU Neptun, zilele trecute cele două formaţii întâlnindu-se în două jocuri de verificare.

Una a fost câştigată de Dunărea, scor 32-25 în timp ce al doilea joc s-a terminat cu succesul fetelor pregătite de Florentin Pera, scor 28-27.

Se încearcă întărirea lotului

Pentru a avea succes în partea a doua a sezonului, CSU Neptun caută să îşi întărească lotul. În acest sens, oficialii -echipei constănţene au trecut la treabă şi deja au adus în teste un -portar din Ucraina. Yana Sitenco, de 22 de ani şi 1,86 m înălţime a -evoluat deja în -jocurile cu -Dunărea, dar -tehnicianul -Florentin Pera a decis să o păstreze şi pentru turneul de la Brăila. Tehnicianul grupării de la malul mării a declarat deja că şi-a făcut o primă impresie bună despre jucătoare şi că -şansele ca ea să rămână să apere -poarta Neptunului sunt destul de mari.

10 este locul pe care se află CSU Neptun în clasamentul Ligii Naţionale, după opt runde disputate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă