22.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialCristian Dumitrescu: Funeriu a fost CEL MAI SLAB şi PROST ales ministru...

Cristian Dumitrescu: Funeriu a fost CEL MAI SLAB şi PROST ales ministru al Educaţiei

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu a declarat, marţi, la dezbaterea moţiunii PDL pe Educaţie, că fostul ministru Daniel Funeriu este cel mai slab şi prost ales ministru, potrivit Mediafax.

Cristin Dumitrescu a arătat că acesta a reuşit să compromită Pactul pentru educaţie, iar legea promovată de el a dus domeniul în faliment.

“Nimic din ce a însemnat falimentul guvernării Boc nu este mai grav decât dezastrul produs în Educaţie de ministrul Funeriu, cel mai slab şi prost ales ministru al Educaţiei”, a afirmat, în plen, Cristian Dumitrescu, preşedinte al Comisiei de învăţământ din Camera Deputaţilor.

Dumitrescu a spus că Funeriu, “folosind o viclenie”, a aprobat, fără dezbatere parlamentară, “o lege care a dus Educaţia românească în faliment şi pe marginea prăpăstiei” şi care “a umilit profesori şi elevi”.

Citeşte şi:

Nicolăescu: Moţiunea PDL pe Educaţie e incoerentă, incorectă, insipidă, neserioasă, mincinoasă

Funeriu: Andronescu îl remaniază pe Ponta sau îşi distruge ireversibil reputaţia

Camera Deputaţilor are programată marţi dezbaterea moţiunii simple a PDL pe Educaţie

El a mai arătat că Funeriu a reuşit să compromită Pactul pe educaţie şi că miile de cetăţeni care au ieşit în stradă în ianuarie 2012 au avut printre revendicări stoparea haosului din educaţie.

“Câţi aveţi curajul să recunoaşteţi ce preţ aţi plătit pentru un neavenit?”, le-a spus Dumitrescu iniţiatorilor moţiunii.

El a adăugat că Daniel Funeriu a costat enorm PDL, dar este nesemnificativ faţă de preţul plătit de elevi şi profesori.

“Legea Funeriu a fost construită de la început cu ostilitatea, neînţelegerea faţă de realităţile României, cu un spirit aventuros, totul a fost mistificat”, a mai arătat deputatul PSD.

Deputatul PSD Cristian Dumitrescu este soţul Corinei Dumitrescu, una dintre propunerile PSD pentru funcţia de Ministru al Justiţiei. Propunerea Corinei Dumitrescu la Ministerul Justiţiei a fost respinsă de democrat-liberali pe motiv că nu îndeplinea criteriul independenţei, fiind soţia unui parlamentar PSD.

Deputatul Cristian Dumitrescu şi Corina Dumitrescu sunt implicaţi într-un proces în care sunt acuzaţi de plagiat într-un dosar deschis încă din 2007 de profesorul de drept Octavian Manolache.

Plenul Camerei Deputaţilor a început, marţi dimineaţă, dezbaterea moţiunii simple iniţiată de 63 de parlamentari PDL pe tema Educaţiei, intitulată “Brambureala din Educaţie duce la plagiat şi eşec şcolar”, în care se solicită demisia premierului şi a ministrului de resort, Ecaterina Andronescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă