24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialCopiii nescolarizati vor primi bani

Copiii nescolarizati vor primi bani

Daniela Dragomir, directorul Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei din Constanta, a declarat ca anul in curs a fost unul bogat din punct de vedere legislativ. Incepand cu acest an, indiferent daca merg sau nu la scoala, toti copiii vor primi suma de 24 RON. Asadar, dreptul la alocatia de stat il au toti copiii. Alocatia de stat se plateste din bugetul de stat, prin intermediul Ministerului Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei, pentru acei copii care nu urmeaza o forma de invatamant.
Toate aceste cereri pentru alocatia de stat pentru copii se adreseaza primariei, de catre reprezentantul legal, alaturi de care se ataseaza o copie a certificatului de nastere, actul de identitate al reprezentantului legal, adeverinta de la scoala unde este arondat copilul si o cerere. Daniela Dragomir, seful Directiei Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei din Constanta, a declarat ca, daca pana anul acesta copiii care nu urmau o forma de invatamant nu au primit alocatia, din acest an lucrurile stau altfel. La nivelul judetului Constanta sunt aproximativ 50.000 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 7 ani.

Reabilitarea centrului din Techirghiol

De asemenea, potrivit noilor acte normative in vigoare, alocatia de stat pentru copiii cu handicap vizual se va plati prin Ministerul Muncii. Si copiii de pana la 18 ani si peste care urmeaza forme de invatamant in subordinea altor organe ale administratiei publice centrale vor primi alocatia de stat de la aceste institutii, a adaugat seful Directiei de Munca Constanta, Daniela Dragomir. La ultima intalnire cu reprezentantii mass-media din acest an, seful DMSSF Constanta a trecut in revista lucrarile de investitii efectuate pentru unitatile de asistenta sociala. Este vorba de reabilitarea Centrului-pilot pentru persoane cu handicap si formare personal de la Techirghiol, iar in derulare se executa lucrarile la Centrul permanent de ingrijire persoane in varsta aflate in dificultate. Referindu-se la activitatea Comisiei de acreditare a furnizorilor de servicii sociale, Dana Dragomir a subliniat ca termenul de 1 ianuarie 2007 pentru acreditarea acestor servicii ramane batut in cuie, acesta nemaiprelungindu-se ca data trecuta.

Cele mai citite

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024, afișate azi

Rezultatele la Evaluarea naţională vor fi afişate astăzi, până la ora 14:00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Contestaţiile pot fi depuse la centrele de...

Rezultatele de la Evaluarea Națională 2024, afișate azi

Rezultatele la Evaluarea naţională vor fi afişate astăzi, până la ora 14:00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.Contestaţiile pot fi depuse la centrele de...
Ultima oră
Pe aceeași temă