14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCopiii abandonati in Paris s-au intors acasa

Copiii abandonati in Paris s-au intors acasa

– Avangarde Turism Club Bucuresti si-a batut joc de copii

Cei 100 de copii din Petrosani abandonati pe strazile Parisului de firma de turism Avangarde Turism Club din Bucuresti au plecat, ieri dimineata, catre casa si erau asteptati sa ajunga aseara tarziu. Horatiu Hulea, tatal uneia dintre elevele de la scoala Generala "Avram Stanca" din Petrosani, care a plecat in excursie prin firma respectiva, a spus ca ieri dimineata copii au plecat din Austria, dar programul a suferit mici modificari. Astfel, grupul de copii nu a mai vizitat Elvetia, asa cum ar fi trebuit initial, ci au venit direct spre tara.

Un grup de copii din Petrosani, plecati intr-o excursie in Paris prin firma Avangarde Turism Club Bucuresti, a ramas fara cazare in capitala Frantei, desi excursia era achitata in intregime. Fiecare elev a platit cate 350 de euro. Cei 100 de elevi au fost nevoiti sa plateasca, inca o data, cate 40 de euro pentru a se putea caza la un hotel de la periferia Parisului, pe autostrada, unde stateau cate patru intr-o camera. "Excursia s-a facut prin scoala, insa este o lipsa totala de organizare. Un autocar nu avea decat un singur sofer si la cateva ore trebuiau sa opreasca toti cate 45 de minute, asa ca nu au vazut decat benzinariile de pe autostrazi. Li s-a spus ca nu mai au bani de combustibil, la hotel rezervarile nu erau platite, soferii nu au bani", a declarat Hulea. In ajutorul copiilor a sarit europarlamentarul Monica Iacob Ridzi, originara din Petrosani, care le-a trimis 2000 de euro pentru a se intoarce acasa.
Acesta este cel de al doilea incident in care sunt implicati copiii hunedoreni. Initial, alti 44 de elevi din Deva, care au plecat in excursie prin aceeasi firma, au fost nevoiti sa se intoarca din Austria din cauza ca nu mai aveau bani de combustibil pana la Paris. In urma acestor incidente, Avangarde Tusim Club a ramas fara licenta.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...
Ultima oră
Pe aceeași temă