17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCopii de 9 ani, pregatiti sa devina generatia viitoare de talibani

Copii de 9 ani, pregatiti sa devina generatia viitoare de talibani

Sute de copii pakistanezi, dintre care unii nu au mai mult de 9 ani, au fost indoctrinati de talibani pentru a lupta sau pentru a comite atentate sinucigase.
Fortele pakistaneze au anuntat arestarea a noua copii cu varste intre 9 si 11 ani, pregatiti de talibani pentru a comite atentate sinucigase, si salvarea altor 20 de baieti cu varste la fel de mici, indoctrinati de talibani intr-o tabara secreta din regiunea Charbagh, in valea Swat. Marturiile copiilor si ale localnicilor au dus autoritatile pakistaneze la concluzia ca tabara de la Charbagh nu este unica de acest gen din valea Swat si ca numarul copiilor pregatiti de talibani pentru misiuni de lupta, spionaj si recunoastere sau chiar atentate sinucigase s-ar ridica la peste 1.000 sau chiar peste 1.200, scrie The Independent.

Copiii ajung in taberele de pregatire ale talibanilor fie luati de la familiile lor sub amenintarea armei, fie ademeniti de prieteni sau rude. Stagiile de pregatire dureaza aproximativ o luna si incep cu spalarea creierului prin indoctrinare ideologica si religioasa. Pentru a-i face sa urasca Occidentul, copiilor le erau aratate inregistrari video prezentand atrocitatile comise impotriva musulmanilor din teritoriile palestiniene, Cecenia si Orientul Mijlociu.
Talibanii le evaluau apoi nivelul de inteligenta si forta impreuna cu rezistenta fizica, in functie de care se stabilea genul cel mai potrivit de misiuni. Copiii cei mai inteligenti si mai descurcareti erau folositi pentru misiuni de recunoastere si de spionaj. Unul dintre baietii interogati a spus ca lui i s-a dat un pistol si i s-a spus sa urmareasca miscarile armatei. Pe masura ce fortele pakistaneze au inaintat in valea Swat si au distrus reteaua de comunicatii a talibanilor, acestia din urma au recurs din ce in ce mai mult la copii, care isi transmiteau unii altora semnale, informatiile privind deplasarea convoaielor militare si a trupelor ajungand prin aceasta metoda la talibani.

"Recrutii" mai atletici erau pregatiti pentru a deveni urmatoarea generatie de luptatori talibani, fiind instruiti in folosirea armelor si in tehnici de gherila. Cei mai putin inteligenti si mai usor de manipulat erau pregatiti pentru a deveni atentatori sinucigasi. Ei erau izolati de restul grupului, fiind pregatiti si tratati intr-un mod special.
In urma ofensivei armatei pakistaneze, talibanii au fost siliti sa se retraga, iar unii dintre copiii indoctrinati de ei s-au intors acasa. Nu putine au fost cazurile in care chiar parintii i-au predat armatei, ingroziti de transformarea suferita de copiii lor. Autoritatile pakistaneze au infiintat scoli speciale pentru reabilitarea "ucenicilor" talibanilor, carora le sunt oferite si mici ajutoare banesti.

Cele mai citite

Accident cu două persoane decedate după ce o autoutilitară s-a răsturnat

Două persoane au murit şi trei au fost rănite, în noaptea de duminică spre luni, într-un accident produs pe DN 13B, între localităţile Praid...

Cutremur în România cu magnitudinea de 5.2 pe Richter

Cutremurul s-a resimțit puternic în zona București și Otopeni Luni, 16 septembrie 2024, la ora 17:40:21 (ora României), un cutremur semnificativ cu magnitudinea ML 5.2...

Europarlamentarul Dan Nica cere bani din Fondul European de Urgență pentru România

Rezoluția care cuprinde și țara noastră, va fi supusă la vot în Parlamentul european Într-o intervenție televizată, europarlamentarul Dan Nica a declarat că grupul din...
Ultima oră
Pe aceeași temă