24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialConstantenii prefera destinatiile externe

Constantenii prefera destinatiile externe

Constantenii care nu si-au aranjat vacanta de sarbatori ar trebui sa se grabeasca deoarece locurile bune se dau ca painea calda. Agentii de turism sustin ca anul acesta constantenii au preferat vacantele in strainatate, costul acestora ajungand sa fie mai accesibil decat o vacanta in tara. Grecia, Turcia, Bulgaria, Italia au fost vacantele cele mai cerute de turisti.

Programele puse la dispozitie, ofertele speciale, gama larga de servicii oferite de vacantele in strainatate au determinat romanii sa evite destinatiile autohtone. Pachetele oferite, dupa gustul si preferintele fiecaruia, au convins constantenii sa se indrepte catre alte plaiuri.

Bulgaria ne face cu ochiul

De Revelion, pachetul pentru trei nopti, loc camera dubla, pentru Nisipurile de Aur din Bulgaria este de 145 de euro, iar pentru doua nopti turistul va scoate din buzunar 125 de euro. Perioada valabila pentru acest pachet este 29 decembrie 2006 – 2 ianuarie 2007. Acest pachet include cina festiva de revelion, program de Anul Nou cu muzica, loterie cu premii pentru copii si intalnire cu Mos Craciun. Si in Grecia oferta este tentanta, cu 140 de euro putandu-se petrece 6 zile pe cinste. Statiunea Paralia Katerini si atmosfera traditionala greceasca va vor cuceri. In cele sase zile veti putea vizita frumusetile Greciei si sa faceti un tur al orasului Salonic. Cina festiva de Revelion va fi organizata la o taverna cu specific grecesc si muzica live. In aceeasi perioada, 29 decembrie – 6 ianuarie 2007, puteti alege ca destinatie Atena. Pretul per persoana pentru un loc in camera tripla este de 312 euro, la care se adauga 120 RON. Mai multi bani il va costa pe turistul care va prefera o camera dubla si in acest caz va plati 327 euro si 120 RON.

Roma, mai ieftina ca destinatiile interne

Un circuit de noua zile cu autocarul la Roma va costa o persoana 435 EUR. Plecarea din tara se va face la data de 27 decembrie. Venetia, Piata San Marco, Roma cu Colosseumul si Forumul Roman, Forul lui Traian, Pantheonul, Piata Spaniei sunt doar cateva obiective pe care le veti putea admira. Atractiile circuitului sunt multiple, o plimbare cu gondola la Venetia, Capela Sixtina pictata de Michelangelo, din Roma, balconul Julietei la Verona si Florenta. Un sejur de sase zile, cu avionul, la Antalya in perioada 28.12.2006-02.01.2007 va costa turistul 375 de euro, la un hotel de patru stele. Pentru seara de revelion, turistul va mai scoate din buzunar inca 35 de euro. Pentru un hotel de cinci stele, turistul va achita 405 de euro, la care se adauga 30 de euro, noaptea de revelion. In Orasul Luminilor, un sejur in perioada 26.12.2006 – 05.01.2007 va costa 249 de euro, la care se adauga 299 de lei. Serviciile incluse sunt transportul cu autocar clasificat 3*, 8 nopti cazare in hotel de 2*/3*, in camere cu 2 si 3 paturi, 1 noapte in zona Mosonmagyarovar, una in zona Nurnberg, 4 nopti in Paris, o noapte in zona Strasbourg si una in zona Salzburg si Alpii Austrieci. Drept bonus, clientul va avea parte de un tur panoramic Budapesta – Viena – Paris.

Craciun in Israel

In perioada 21-28 decembrie 2006 puteti face o incursiune in Tara Sfanta. In ziua de 25 decembrie puteti participa la Sfanta Liturghie la Biserica Romaneasca din Ierusalim, puteti face o vizita pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului. Cina festiva de Craciun va fi servita cu vin de Carmel la Muntele Sfant. Pretul unei astfel de vacante va costa 724 de euro, la care se adauga 150 lei. Pentru o camera single, turistul va achita un supliment de 150 de euro. Taxele de aeroport nu sunt incluse, dar sunt obligatorii, costul fiind 75 de euro de persoana.

Pe Valea Prahovei, nimic sub 300 de euro

La Sinaia, la pensiunea Argint 3*, un loc in camera dubla este de 799 RON/persoana, in timp ce un loc intr-o garsoniera va fi de 825 RON/pers. Turistul va scoate aceasta suma din buzunar pentru perioada 23-26.12.2006 si va cuprinde cina festiva de Craciun, colinde in jurul bradului si transfer la partiile de ski. Pensiunea se afla la 200 m de Hotelul Bastion, pe aleea Pelesului. O alta destinatie pentru petrecerea sarbatorilor, tot la Sinaia, cazarea la un hotel de 5 stele pentru trei nopti va ajunge la 30 de milioane lei. Preturile percepute pe Valea Prahovei la pensiuni au explodat, sub 300 euro nemaigasindu-se nimic. Revelionul la Hotel New Montana din Sinaia ajunge la 43 milioane lei vechi, iar pachetul de 4 nopti cazare cuprinde mic dejun, 3 cine cu specific in sistem bufet, masa festiva de Anul Nou cu program artistic, acces gratuit la piscina, sauna, jacuzzi, fitness si parcare. Veronica Chitu, administratorul unei agentii constantene, sustine ca preturile mari practicate in statiunile noastre determina turistii sa opteze pentru destinatii externe: "Constantenii sunt mult mai pretentiosi si atunci cand dau un ban vor sa beneficieze de servicii mai bune. Ofertele externe sunt tentante pentru ca pretul este culmea mai mic decat cel practicat in tara pentru o excursie.”

Spectacole in aer liber

Nimic nu este mai placut de sarbatori decat sa vizitezi destinatii necunoscute. Serviciile dupa care alearga toata lumea, programul oferit de aceste sarbatori, dar si preturile cantaresc mult in alegerea turistului. Daca in tara trecerea dintre ani este sarbatorita in general cu mese bogate, in strainatate lumea se axeaza pe concerte sau spectacole in aer liber, pe marile bulevarde ale Europei. Turistii interesati de destinatii aparte trebuie sa se grabeasca deoarece biletele cele mai ieftine se vand primele.

Cele mai citite

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...

Data alegerilor prezidențiale, încă incertă. Coaliția se reunește joi în ședință pe tema calendarului alegerilor prezidențiale și parlamentare

După două zile de dezbateri cu partidele parlamentare, premierul Marcel Ciolacu a anunțat că în ședința de joi a coaliției se vor prezenta variantele...

Lasconi – balaurul cu două capete (unul spre dreapta și altul spre stânga)

Ilustrație: Marian Avramescu După ce a făcut baie de mulțime la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, președintele Partidului Social...
Ultima oră
Pe aceeași temă