0.4 C
București
vineri, 27 decembrie 2024
AcasăSpecialConstanta, orasul cladirilor-ruina

Constanta, orasul cladirilor-ruina

» In cazul unui cutremur puternic, zeci de cladiri din Constanta vor fi grav afectate.

Desi numarul cladirilor cu risc seismic de grad I, marcate cu bulina rosie, nu il depaseste pe cel al degetelor de la o mana, expertii cred ca situatia este cu totul alta. Conform acestora, cea mai veche cladire incadrata la gradul I de risc, cel mai mare, a fost construita in 1831 si este situata pe strada stefan cel Mare nr. 26, in municipiul Constanta. Pe locul doi in ceea ce priveste riscul de prabusire se afla imobilul de pe strada Mercur nr. 10, ridicata in anul 1900. Cea de-a treia cladire se afla pe strada Callatis, nr. 31 si a fost ridicata in anul 1922. Vietile constantenilor si nu numai mai sunt puse in pericol si de alte constructii precum: tunelul din zona Garii CFR, construit de Anghel Saligny, Vila Elena, amplasata pe Bulevardul Ferdinand, precum si Clinica de Endocrinologie din curtea Spitalului de Boli Infectioase.

Casele oamenilor cad si fara "ajutor". Mai multe persoane au tras zilele trecute o sperietura sora cu moartea dupa ce unul dintre zidurile casei s-a prabusit. Totul s-a petrecut in Zona Peninsulara a Constantei, pe Bulevardul Tomis numarul 13. De vina par a fi mai multi muncitori care au demolat un alt bloc, situat in vecinatate. In casa locuiau trei minori. Acestia erau ingrijiti doar de tatal lor, care in momentul tragediei se afla la serviciu.

» Zona pensinsulara
Zona cea mai afectata de un cutremur este cea peninsulara. Aici se intalnesc cele mai multe cladiri vechi din intregul oras, multe dintre ele fiind intr-un stadiu avansat de degradare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă