17.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialConstanţa are o nouă campioană: CSV 2004 Tomis

Constanţa are o nouă campioană: CSV 2004 Tomis

Voleibalistele au reuşit să îşi treacă în cont primul trofeu major, după ce s-au impus în finala Diviziei A1 în faţa celor de la Ştiinţa Bacău.

 

Două sezoane la rând, echipa feminină de volei CSV 2004 Tomis Constanţa s-a oprit în finala Diviziei A1, ratând titlul naţional în ultimul moment. Sezonul 2010/2011 a adus în sfârşit şi trofeul pe litoral. Gruparea constănţeană s-a impus în finala Diviziei A1 şi şi-a trecut în palmares primul trofeu major din istorie.

Constănţencele au trecut în ultimul act al campionatului de Ştiinţa Bacău, formaţie pe care au învins-o cu scorul general de 3-1. După ce în primele două jocuri, disputate la Bacău, cele două formaţii şi-au împărţit victoriile, CSV a reuşit să câştige ambele partide disputate pe teren propriu cu scorul de 3-0 şi astfel a adus în vitrina clubului de pe litoral primul trofeu important. Gruparea constănţeană este a patra campioană de pe litoral după RCJ Farul la rugby (ultimul trofeu obţinut însă în anii ’90), CVM Tomis, echipa masculină de volei şi HCM Constanţa, handbaliştii constănţeni fiind deja aproape de un nou trofeu după cel de anul trecut.

La finalul întâlnirii ce a consfinţit câştigarea titlului, tehnicianul echipei de pe litoral, sârbul Darko Zakoc, a declarat: „Acum, la final, totul pare foarte uşor, însă am avut un sezon foarte greu. Am promis atunci când am venit aici că echipa din Constanţa va deveni o echipă importantă în Europa. Mă bucur că astăzi visul nostru s-a împlinit. Fetele sunt cele care au dus greul şi toată gloria li se cuvine”.

Jucătoarea constănţeană Diana Neaga a confirmat faptul că obţinerea titlului nu a fost o treabă uşoară. „Sunt foarte fericită că am câştigat după un an în care am muncit foarte mult. După semifinala cu Dinamo ne-am întărit moral şi lucrurile au decurs foarte bine”, a spus jucătoarea echipei de pe litoral.

Obţinerea titlului aduce după sine şi o mare responsabilitate pentru CSV. Aceasta urmează să reprezinte Constanţa şi România în Liga Campionilor la volei.

Urmează Cupa

Sezonul nu s-a încheiat pentru CSV 2004 Tomis. Echipa de pe litoral doreşte să obţină eventul impunându-se în Cupa României.

Turneul final al acestei competiţii va avea loc în perioada 7-8 mai. Căpitanul Tomisului, Claudia Gavrilescu, a declarat: „Titlul l-am aşteptat din prima zi a acestui sezon. Am muncit foarte mult, am avut un lot valoros şi am câştigat campionatul. Urmează Cupa României, unde sperăm să facem eventul”.

4 este numărul echipelor campioane ale Constanţei după adjudecarea titlului de CSV 2004 Tomis.

Cele mai citite

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...

Cum alegi parasolarul auto ideal

Parasolarele auto sunt accesorii utilizate pentru a proteja interiorul mașinii de razele solare intense, reducând acumularea de căldură și protejând materialele din interior de...

Când își va depune Marcel Ciolacu candidatura la alegerile prezidențiale

Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunţat faptul că, joi, 3 octombrie, Marcel Ciolacu își va depune candidatura la președinție. Semnăturile necesare pentru candidatura la alegerile...
Ultima oră
Pe aceeași temă