23.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialConsiliul militar aflat la putere în Egipt refuză să accepte demisia Guvernului

Consiliul militar aflat la putere în Egipt refuză să accepte demisia Guvernului

UPDATE: Consiliul Suprem al Forţelor Armate (CSFA), aflat la putere în Egipt de la înlăturarea preşedintelui Hosni Mubarak în februarie, le-a cerut luni seara, într-un comunicat, forţelor politice să se reunească de urgenţă, în a treia zi a confruntărilor din ţară, relatează AFP, potrivit Mediafax .

CSFA „cere de urgenţă tuturor forţelor politice şi naţionale un dialog pentru examinarea cauzelor care au agravat criza actuală şi mijloace pentru ieşirea din ea cât mai repede posibil pentru a menţine pacea naţională”, potrivit comunicatului.

 

Consiliul Suprem al Forţelor Armate din Egipt (CFSA) refuză să accepte demisia Guvernului, informează Televiziunea publică egipteană, citată de AFP, potrivit Mediafax.

Guvernul egiptean şi-a prezentat, luni seară, demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate, pe fondul protestelor de la Cairo şi din alte oraşe.

Anunţul a fost făcut de Mohamed Hijazi, purtătorul de cuvânt al Executivului aflat la putere din februarie, de la înlăturarea de la putere a fostului preşedinte Hosni Mubarak.

Potrivit lui Hijazi, decizia demisiei a fost luată „date fiind circumstanţele dificile prin care trece ţara”.

„Cabinetul condus de Essam Charaf va continua să îşi îndeplinească în totalitate atribuţiile până când problema Guvernului va fi rezolvată” de Consiliul militar, precizează oficialul citat.

Mii de persoane protestează de trei zile în Piaţa Tahrir din Cairo, iar intervenţia forţelor de ordine s-a soldat cu moartea a cel puţin 24 de persoane, conform unui bilanţ revizuit în scădere, de la 33 de morţi. Protestatarii cer demisia Consiliului Suprem al Forţelor Armate, suspectat de tendinţe dictatoriale. Egiptul va organiza începând din 28 noiembrie primele alegeri parlamentare după înlăturarea regimului Hosni Mubarak.

 

Cele mai citite

Ce să alegi între un SRL și un PFA în 2024?

Răspunsul la această întrebare nu poate fi unul general valabil, ci din contra, depinde de particularitățile fiecărei afaceri în parte. În prezentul articol ne-am propus...

Diavolul și motanul

În zodiacul chinezesc în care nici chinezii nu mai cred, anul 2024 este anul Dragonului de Lemn. Cum noi nu avem încă un zodiac...

Crin Antonescu: Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea conducerii Partidului Național Liberal

Fostul lider al PNL, Crin Antonescu, a declarat într-o emisiune la Antena 3 că, în opinia sa, Klaus Iohannis are ca obiectiv principal preluarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă