16.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialCondamnările decimează PDL Timiş

Condamnările decimează PDL Timiş

Fosta şefă a Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiş, Cornelia Corescu, a fost condamnată pentru trei ani şi şase luni la închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi instigare la fals intelectual. Alături de ea, a primit doi ani de închisoare şi secretarul general al PDL Timiş, colegul lui Corescu de partid, Vasile Medeşan, acuzat de trafic de influenţă. Cei doi au fost arestaţi preventiv la sfârşitul lunii septembrie în celebrul caz „Mită pentru partid”.

 

Bani contra servicii

Conform anchetatorilor, „în perioada iulie-august, Cornelia Corescu, prin intermediul lui Vasile Medeşan, i-a pretins unui denunţător, administrator la o societate comercială, suma de 10.000 lei, indicându-i ca banii să fie achitaţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană de partid din care aceştia făceau parte (Partidul Democrat-Liberal)”. În schimb, Cornelia Corescu ar fi profitat de influenţa funcţiei pe care o avea şi a cerut să nu-i fie aplicate amenzi firmei denunţătorului. Decizia magistraţilor Timiş nu este definitivă, iar ea poate fi atacată la Curtea de Apel.

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă