» Doi renumiti anticari din Austria si Italia au expus pentru prima data in Capitala la cea de-a VI-a editie a Targului Anticarilor, organizata de Primaria Sectorului 2 in Parcul Obor.
» Manifestarea a reunit peste 100 de comercianti de profil din toate colturile tarii, care au prezentat obiecte de arta cu o vechime mai mare de 150 de ani.
Sute de bucuresteni de toate varstele au impanzit, pe parcursul acestui weekend, aleile Parcului Obor pentru a admira exponatele prezentate in cadrul celei de-a VI-a editii a Targului Anticarilor. In acordurile muzicii de odinioara a Micului Paris, vizitatorii au calatorit in timp pentru a afla cum arata lada de zestre a bunicii, ce straie de sarbatoare purtau inaintasii sau cat de mestesugit lucrau argintul si alte metale. Obiectele de arta au atras vizitatorii ca un magnet, facandu-i sa intoarca mereu capul dintr-o parte in alta. "Cred ca este a treia oara cand vin la un astfel de targ. Imi plac obiectele vechi, pentru ca pastreaza un anumit parfum al unei epoci demult apuse. Numai cine iubeste arta, in general, poate sa inteleaga de ce noi, colectionarii, suntem dispusi sa dam uneori si jumatate din pensie pe cate o mobila, un tablou sau o partitura de Mozart", ne-a spus Iulian M., ajuns deja la varsta senectutii.
Invitati din strainatate
Pentru prima data, targul a reunit in acest an si doi renumiti anticari din Italia si Austria, cu magazine de profil deschise in orasele Arezzo si, respectiv, Viena. Marilena Russei este originara din Bacau si s-a stabilit in urma cu mai multi ani pe meleagurile Toscanei, in orasul Arezzo. Femeia a imbratisat traditia localitatii devenite intre timp a doua sa "casa" si si-a dezvoltat dragostea si pretuirea pentru lucrurile vechi, incarcate de istorie. Printre obiectele rare aduse la Targul Anticarilor se numara bijuterii, scaune stil Renastere, lampi de sticla si cristal reconditionate de ea insasi. De asemenea, la loc de cinste s-au aflat tablourile din zona toscana, mese in stil Louis Philippe de la inceputul secolului XIX, comode in stil Biedermeyer si multe altele. Al doilea invitat din strainatate se numeste Ady Maurer si este proprietarul unui magazin de antichitati din Viena. El a adus la targ o multitudine de bijuterii si argintarii, multe dintre ele cu trend Art Deco. "Am facut o traditie din a organiza anual doua editii ale targului, de primavara si de toamna", a spus primarul Neculai Ontanu.
» Negociere "la sange"
Sfesnice, farfurii, fiare de calcat, costume de epoca, carti, aparate de fotografiat sau bijuterii – toate acestea sunt doar cateva dintre obiectele scoase la vanzare in cele trei zile ale targului. Preturile obiectelor s-au negociat "la sange".