3 C
București
sâmbătă, 23 noiembrie 2024
AcasăSpecialScandal în Jandarmeria Română. Un comandant a fost arestat pentru 30 de...

Scandal în Jandarmeria Română. Un comandant a fost arestat pentru 30 de zile, acuzat de cămătărie și șantaj. În biroul colonelului, procurorii au găsit 250.000 de lei

UPDATE 21,40: Surse apropiate anchetei au precizat, pentru România Liberă, că împotriva colonelului Corcodel existau suspiciuni și reclamații mult înainte să fie anunțată public ancheta DIICOT. 

Reclamațiile au fost însă ignorate, pe baza faptului că unii dintre autorii lor s-au temut să facă prea multe "valuri".

"Faceți controale la UM 0260 București, multa corupție zace acolo cu șeful bazei Corcodel, sesizați-vă!", era una dintre aceste reclamații.


UPDATE 20,45: Curtea de Apel București a decis, vineri, arestarea preventivă pentru 30 de zile a comandantului Bazei de Administrare și Deservire din cadrul Jandarmeriei Române, colonelul Marian Corcodel, acuzat de cămătărie, informează Agerpres.

Decizia nu este definitivă însă este executorie, astfel că Marian Corcodel va fi dus în arestul Poliției Capitalei.


Șeful bazei de Administrare şi Deservire a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Marian Corcodel, a fost reținut de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) sub acuzaţia de cămătărie şi şantaj, el urmând să fie prezentat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare pentru 30 de zile.

Potrivit unor surse judiciare, la percheziţiile care au avut loc, joi, la sediul Jandarmeriei Române, în biroul comandantului au fost găsiţi circa 250.000 de lei cash⁠⁠⁠⁠.

Procurorii DIICOT au făcut, joi dimineaţă, percheziţii care au vizat un grup infracţional specializat în camătă şi delapidare. Acţiunea DIICOT s-a desfăşurat la 12 imobile din Bucureşti şi din Ilfov, şapte dintre acestea fiind sediile unor instituţii publice.

"La data de  03.08.2017  procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura  Centrală  împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul M.A.I. – I.G.P.R. –D.C.C.O. au efectuat un număr de 12 percheziţii imobiliare (din care 7 la sediile unor instituţii publice) pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui  grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de camătă, delapidare şi alte infracţiuni aflate în competenţa acestei unităţi de parchet", anunţa instituţia.

Conform DIICOT, există suspiciunea rezonabilă că  începând cu anul 2011 şi până în prezent, mai multe persoane din cadrul Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmeriei Române, au constituit un grup infracţional organizat, acordând cu împrumut, în mod repetat,  diverse sume de bani unor debitori, percepând dobânzi considerabile.

De asemenea, membrii grupului sunt acuzaţi că şi-au însuşit fără drept bunuri şi valori aparţinând unităţii din cadrul căreia făceau parte.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă