Mare lucru si traditia asta populara… daca n-ar fi fost ciorba noastra cea de toate zilele, unde oare ar fi ascuns Concubina (e un fel de nume propriu) incarcatorul cu pricina, in vreun sufleu frantuzesc, sau in spaghetti milaneze in vreun hot-dog?! E adevarat ca nu i-a folosit la nimic. "Vigilenta" Politiei Romane (traditionala si ea) a sustras imediat (cu polonicul, desigur) corpul delict, dar se pare ca nici lor nu le-a fost de mare folos… incarcatorul vinovat era, se zice, in alta ciorba. Oricum, va sfatuim sa va paziti bine oalele cu ciorba ca se poate trece la o perchezitie nationala pentru descoperirea armelor furate la Ciorogarla. Oricum, o noua reteta culinara ne indeamna la experimente inedite pentru gurmanzi, alaturi de ciorba de vacuta, cea de perisoare, de loboda sau de cartofi a aparut, iata, si ciorba cu praf de pusca (care se presara "dupa gust", nu chiar dupa "cat cuprinde"). Dar e primavara si vrem cu totii sa ne inveselim. Ar trebui sa acceptam provocarea pomilor in floare, a mugurasilor inverziti si a buchetelelor crescute parca direct pe tarabele florareselor. Sa imbracam culori pastelate, esarfe cu modele florale, fustite mini sau rochite ample cu jupoane. Se poarta din nou bluzitele imprimate (cu floricele, desigur) foarte strans pensate in talie, inchise cu nasturei multi si marunti si cu manecute mici-mici care abia acopera umarul. Fustele din casmiruri inflorate si ele, croite cu pliseuri sau volane trebuie sa aiba captuseala din tuluri care sa depaseasca, evident, lungimea fustei. si sacourile pot fi impodobite cu flori din satinuri imprimate sau brocarturi cu flori sidefate. si s-ar putea ca asa gatite dupa modelele eternelor primaveri vom rade si noi la soare si nu ne vor mai intuneca emotiile atatea "noutati" calamitate. Ne-am saturat de atata "haz de necaz", am vrea sa radem de-a binelea.