15.5 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialCinci indieni au ajuns la Galati, Germania?!

Cinci indieni au ajuns la Galati, Germania?!

Politistii de frontiera galateni au capturat la frontiera verde cinci indieni, avand varste cuprinse intre 24 si 32 de ani si care au fost uimiti sa afle ca au ajuns in Romania, pentru ca ei se credeau in Germania.
Cei cinci au fost gasiti de politisti in apropierea unei statii de pompare a apei din Dunare in Canalul Magistral Lunca, in apropierea zonei de varsare a Prutului in fluviu. Indienii le-au indrugat politistilor de frontiera o poveste incredibila, sustinand ca au ajuns cu avionul din India pana in Ungaria, unde au stat ascunsi timp de doua luni, dupa care au mers doua zile cu un tir, ajungand pe malul Dunarii, unde credeau ca sunt in Germania.

Periplu de poveste

Purtatorul de cuvant al IJPF Galati, inspectorul Bogdan Carp, ne-a declarat ca politistii de frontiera au efectuat cercetarile in comun cu autoritatile de frontiera din Republica Moldova si au ajuns la concluzia ca periplul indienilor se desfasurase pe un cu totul alt traseu: „Cei cinci indieni au plecat cu avionul din India pana in Rusia, dupa care au mers cu trenul pana in Ucraina si ulterior, au ajuns cu un autoturism pana in Republica Moldova. In Republica Moldova au fost retinuti de catre granicerii moldoveni in timp ce incercau sa treaca ilegal frontiera in Romania, au fost incarcerati pentru aproximativ patru luni si apoi au fost pusi in libertate. Apoi, cei cinci au trecut Prutul in Romania, folosind o barca”.

Finantator, un conational

Aventura celor cinci indieni a fost finantata de un conational foarte bogat, care a oferit fiecaruia dintre ei cate 8.000 de dolari pentru a putea ajunge in Germania. Daca ar fi invatat un pic de geografie, cu acesti bani ar fi putut ajunge cu avionul direct la Frankfurt, fara sa mai ocoleasca, prin Ucraina alias Ungaria, ca sa ajunga la Galatiul din Germania!? Politistii de frontiera le-au intocmit acte premergatoare inceperii urmaririi penale sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere ilegala a frontierei, iar ieri seara au fost predati granicerilor moldoveni, care vor continua cercetarile. Cei cinci au mai avut un ghinion, pentru ca nu au reusit nici sa ajunga la restaurantul indian din cartierul galatean Tiglina 1, unde, dupa aproape jumatate de an de peregrinari, ar fi avut ocazia de a se ospata cu mancaruri traditionale indiene.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă