23.2 C
București
marți, 2 iulie 2024
AcasăSpecialCerturile dintre edili lasă proiectele neterminate

Certurile dintre edili lasă proiectele neterminate

Primarul Oprescu contestă decizia consilierilor de a lua bani de la proiectele de infrastructură şi de a aloca mai multe fonduri pentru RATB şi RADET, deşi el însuşi a folosit în trecut această strategie.

 

Aproape nici un buget al Capitalei nu a putut fi aprobat fără certuri şi scandaluri între primar şi consilierii generali care fac parte din două tabere politice cu interese diferite. Nici rectificarea bugetului pe acest an nu a făcut excepţie, iar în loc ca banii aprobaţi să fie distribuiţi imediat acolo unde este nevoie de ei, deciziile se amână pentru o nouă rundă de certuri.

După ce rectificarea negativă a bugetului cu 207 milioane de lei a fost aprobată de Consiliul General al Municipiului Bucureşti pe 28 noiembrie, astăzi urmează ca un nou proiect de rectificare să fie supus la vot. Primarul Oprescu insistă ca banii să se întoarcă la investiţii, după ce majoritatea PDL din CGMB a decis ca fondurile cele mai importante să fie alocate pentru RADET şi RATB. Astfel, conform rectificării agreate de Oprescu, o parte din banii distribuiţi deja către cele două regii se vor întoarce la investiţii. Printre proiectele care vor beneficia de bani în urma rectificării sunt diametrala nord-sud Berzei- Buzeşti, zona Aerogării, podul de la Barbu Văcărescu şi centrul istoric.

Şantiere întârziate

Două dintre proiectele la care s-a tot bătut pasul pe loc în ultima vreme sunt cele de la diametrală şi din centrul istoric, unde lucrările par să nu se mai termine. După ce municipalitatea a dat diverse termene pentru finalizarea modernizării infrastructurii în centrul vechi, bucureştenii au constatat că nu s-a respectat nici unul, iar şantierul este departe de a fi gata. La diametrală, s-a inaugurat recent un tronson, dar mai este încă mult de lucru, iar certurile dintre edili nu fac altceva decât să amâne alocarea banilor necesari.

Cu bani mai puţini au rămas şi câteva proiecte importante de investiţii, cum ar fi pasajul Şerban Vodă şi spitalele, de la care s-au tăiat 10 milioane de lei. Un alt capitol din buget asupra căruia primarul şi consilierii nu s-au înţeles este cel al gestionării situaţiei câinilor fără stăpân. PDL Bucureşti l-a acuzat pe Oprescu că a tăiat 2,2 milioane de lei de la Autoritatea pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA), împiedicând rezolvarea situaţiei maidanezilor, iar, în schimb, cheltuieşte bani pentru ghivece, raţe, lebede sau ceasuri de aur. Cu doar trei hingheri, ASPA nu a putut face mare lucru pentru a a-i feri pe bucureşteni de colţii celor aproape 50.000 de maidanezi.  Text Box:  

Cele mai citite

După dezbaterea Trump – Trămpălău, democrații caută un candidat surpriză. Șansa PSD – PNL să-l reșapeze pe Cîrstoiu

Ilustrație: Marian Avramescu După disputa electorală televizată la CNN între Donald Trump și ceea ce s-a dovedit un trămpălău, democrații se gândesc să-și retragă...

Hotelul din Cluj care apare în romanul „Dracula”a fost inclus în Ruta Cafenelelor Istorice a Consiliului Europei

Cel mai vechi hotel cu funcționare neîntreruptă din această parte a Europei, Hotelul Transilvania din Cluj-Napoca, a fost admis în prestigioasa rută culturală a...

După dezbaterea Trump – Trămpălău, democrații caută un candidat surpriză. Șansa PSD – PNL să-l reșapeze pe Cîrstoiu

Ilustrație: Marian Avramescu După disputa electorală televizată la CNN între Donald Trump și ceea ce s-a dovedit un trămpălău, democrații se gândesc să-și retragă...
Ultima oră
Pe aceeași temă