23 C
București
luni, 1 iulie 2024
AcasăSpecialCererea de aur pe piaţa mondială, la minimul ultimilor cinci ani în...

Cererea de aur pe piaţa mondială, la minimul ultimilor cinci ani în T3

Cererea de aur pe piața mondială a ajuns în trimestrul 3 din 2014 an la minimul ultimilor aproape cinci ani, din cauza scăderii cererii din China, a anunțat Consiliul Mondial al Aurului.

Potrivit Mediafax, la nivel mondial, cererea pentru aur a coborât cu 2% în trimestrul al treilea comparactiv cu aceeaşi perioadă anului trecut, la 929,3 tone, în timp ce preţul unei uncii de aur a scăzut cu 8,5%, la 1.216 dolari, de la jumătatea lunii iulie la sfârşitul lui septembrie.

"După o creştere extraordinară, trebuie să ne întoarcem la o piaţă stabilă. Aş spune că acesta este noul normal", a declarat Albert Cheng, directorul pentru Orientul Îndepărtat al World Gold Council, grup de lobby al industriei de profil.
Principala cauză pentru declinul de pe piaţa mondială a aurului este scăderea cu 39% a cererii de bijuterii din China în trimestrul al treilea din acest an comparativ cu acelaşi interval din 2013.

În schimb, cererea de bijuterii din aur a crescut cu 60% în India în august şi septembrie, înaintea unor festivaluri naţionale, Dhanteras and Diwali.

Datele furnizate de organizaţie acoperă tranzacţiile cu lingouri, menede, fonduri de investiţii listate la bursă şi cu active legate de industria aurului, precum şi cererea din partea bijutierilor, producătorilor de electronice şi achiziţiile băncilor centrale.

În total, cererea de aur din China a fost de 182,7 tone în trimestrul al treilea, iar în India de 225,1 tone, împreună reprezentând aproximativjumătate din cererea la nivel global.

Cele mai citite

Cota jucătorilor români în Transfermarkt – noul târg de cai  

Lăsând deoparte ipocrizia, Campionatul European de fotbal a ajuns în minunata lume nouă un târg de cai. Echipa României, cu cea mai joasă cotă...

Încep probele scrise din cadrul Bacalaureatului

Probele scrise din prima sesiune (iunie - iulie) a examenului naţional de bacalaureat 2024 se vor desfăşura, în perioada 1 - 5 iulie, conform...

FOTO. Accident cu cinci morți și un rănit, în județul Suceava

Un accident rutier soldat cu cinci morţi şi un rănit s-a produs, în această dimineaţă, pe raza localităţii Cumpărătura din judeţul Suceava, au informat...
Ultima oră
Pe aceeași temă