17.8 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialCentru de Suicidologie la Iasi

Centru de Suicidologie la Iasi

In ultimii ani s-a inregistrat un numar mare de sinucideri la Iasi.

Medicii de la Urgente viseaza la un Centru de Suicidologie.

Centrul care ar urma sa fie infiintat la Iasi va avea echipa medicala completa.

Numarul mare de sinucideri inregistrat la Iasi in ultimii ani i-a determinat pe medicii din  cadrul Spitalului de Urgente "Sfantul Ioan" sa propuna infiintarea unui Centru de Suicidologie. Infiintarea unei astfel de unitati medicale ar reprezenta o premiera in Romania. "Un astfel de centru este necesar, deoarece numarul pacientilor care incearca sa isi ia viata si ajung la noi este <n crestere de la an la an. De  exemplu, numai <n cateva ore, in noaptea de sambata spre duminica, colegii de la Unitatea de Primire Urgente au tratat 7 pacienti autolitici", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru, coordonatorul UPU din cadrul Spitalului de Urgente. Asemenea centrelor din strainatate, si cel care ar urma sa fie infiintat la Iasi ar urma sa aiba echipa medicala completa, de la medici de urgente pana la psihiatru, linie telefonica de asistenta psihologica si sfaturi pentru familie.
Ultimul caz de sinucidere este cel al unei femei din Iasi care a <ncercat sa-si puna capat zilelor de 15 ori pana in prezent. Pacienta a fost adusa de familie in urma cu cateva zile, dupa ce a luat un pumn de pastile. Aceasta este doar una dintre metodele la care femeia a apelat pana in prezent pentru a-si suprima viata. Dupa ce si-a revenit din soc, femeia in varsta de 64 ani le-a povestit medicilor <ntreaga istorie pe care o are ca sinucigasa. Pana in prezent, batrana a <ncercat sa se spanzure si chiar sa se arunce de la inaltime. De fiecare data a fost oprita de catre membrii familie.
Dupa externare, sinucigasa va fi transportata la Spitalul de Psihiatrie Socola, unde va fi supusa unei expertize de specialitate.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă