16.6 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecial"Celula doctorilor" avea legaturi internationale

„Celula doctorilor” avea legaturi internationale

Ancheta privind atentatele esuate din Londra si Glasgow a capatat o dimensiune internationala dupa arestarea, ieri, in Australia, a unui suspect.
medicul indian mohammed Haneef (27 de ani) a fost arestat ieri pe aeroportul din Brisbane, pe baza unor indicii furnizate de politia britanica. Un alt medic, al carui nume a fost mentionat de Haneef, a fost interogat, fara a fi insa arestat, au declarat oficialii australieni. Inainte de a veni in Australia, cei doi lucrasera ca medici la un spital in apropiere de Liverpool.
In Marea Britanie, numarul arestatilor ajunsese ieri la sapte, dintre care patru medici, trei dintre acestia lucrand la spitalul Royal Alexandra din Paisley (Glasgow). Doua masini din parcarea acestui spital au fost detonate controlat de genisti, iar ieri acestia au fost chemati sa cerceteze un al treilea vehicul suspect din parcarea unei moschei zona Pollokshields, din sudul orasului Glasgow, cu o numeroasa comunitate orientala.
Noi amanunte apar despre suspectii arestati. Ahmad Asha, fratele mai mare al medicului iordanian Mohammed Asha, arestat impreuna cu sotia sa pe o autostrada din Cheshire, a studiat medicina in Romania, a scris International Herald Tribune.
Esecurile in executarea atacurilor dovedesc ca recrutii nu sunt bine instruiti, sustin expertii, avertizand insa ca numarul lor este in crestere.

Cele mai citite

Israelul ar fi propus un acord pentru eliberarea tuturor ostaticilor la schimb cu o ieșire pentru Yahya Sinwar

Media israeliene au relatat joi că Israelul ar fi propus un acord ce prevede eliberarea tuturor ostaticilor din Fâşia Gaza în schimbul unei ieşiri...

Manchester City riscă să fie exclusă din toate competițiile! „Procesul secolului” în plină desfășurare

Manchester City se confruntă cu o anchetă istorică pentru 115 nereguli financiare, iar clubul riscă sancțiuni drastice, inclusiv eliminarea din toate competițiile interne. Începând cu...

Milionarul care merge cu autobuzul și metroul în București. „E mult mai ieftin”

Valeriu Iftime, patronul echipei FC Botoșani, a vorbit recent despre alegerile sale de transport în București. https://www.youtube.com/watch?v=84HAy8MRl3s Patronul de la FC Botoșani merge cu metroul când...
Ultima oră
Pe aceeași temă