13.5 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialCei doi traficanţi arestaţi în procesul prostituatelor de lux au ieşit din...

Cei doi traficanţi arestaţi în procesul prostituatelor de lux au ieşit din penitenciar

Ion Valeriu Tămârjan şi Relu Cornel Costan, acuzaţi de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux, de serviciile lor beneficiind o serie de persoane publice, au părăsit, marţi seară, Penitenciarul Slobozia, informează Mediafax.

Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea lor din arest.

Cei doi bărbaţi au fost eliberaţi din Penitenciarul Slobozia marţi seară, în jurul orei 19.30.

La ieşirea din penitenciar, Costan a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliştilor, în timp ce Tămârjan a spus că se consideră nevinovat.

„Abia aştept să fiu lângă familie şi să mă bucur de libertate”, a spus Tămârjan.

El a susţinut că „stenogramele sunt interpretate eronat” şi că nu au existat probe care să îi incrimineze pe Robert Negoiţă şi pe celelalte persoane publice ale căror nume apar în acest dosar.

Curtea de Apel Bucureşti a decis eliberarea din arest a lui Ion Valeriu Tămârjan şi Relu Cornel Costan, acuzaţi de recrutarea a zeci de fete pe care le-au plasat ca prostituate de lux, sub paravanul unor agenţii de fotomodele, de serviciile lor beneficiind o serie de persoane publice.

Tribunalul Ialomiţa prelungise mandatele de arestare emise pe numele lui Tămârjan şi Costan, din mai, însă Curtea de Apel Bucureşti a admis, luni, contestaţiile celor doi, astfel că a dispus eliberarea lor.

Tribunalul Ialomiţa începe în 24 noiembrie judecarea procesului celor patru bărbaţi acuzaţi de recrutarea a 80 de fete pe care le-au racolat pentru evenimente de modă, dar le-au plasat ca prostituate de lux.

Săptămâna trecută, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Ialomiţa i-au trimis în judecată pe Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi pe Alexandru Gabriel Voicu, primii doi în stare de arest preventiv, pentru trafic de persoane.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Ialomiţa i-au trimis în judecată pe Ion Valeriu Tămârjan, Relu Cornel Costan, Radu Ştefan Nicola şi pe Alexandru Gabriel Voicu, primii doi în stare de arest preventiv, pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

DIICOT susţine că activitatea infracţională s-a desfăşurat sub paravanul a două agenţii de selecţie şi promovare a fotomodelelor, iar victimele erau plasate pe piaţa prostituţiei de lux din România, Italia şi Austria, în cluburi sau la locuinţele clienţilor, veniturile obţinute depăşind suma de 100.000 de euro.

În acest dosar apar numele mai multor persoane publice, printre care Robert Negoiţă, Nicu Bănicioiu, Adrian Enache, directorul TVR 2 Răzvan Nicolescu.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă