9.4 C
București
marți, 5 martie 2024
AcasăSpecialCehia INTERZICE alcoolul tare. Află de ce

Cehia INTERZICE alcoolul tare. Află de ce

Cehia a interzis, la sfârşitul săptămânii trecute, vânzarea băuturilor alcoolice tari după ce numărul de cazuri de otrăvire cu metanol, unele soldate cu moartea, au crescut.

La rândul ei, Polonia a interzis vânzarea de băuturi spirtoase importate din Cehia, relatează Wall Street Journal în ediţia online, potrivit Hotnews.

Interdicţia a intrat în vigoare vineri seară, iar până duminică Ministerul Sănătăţii ceh a raportat 20 de decese şi 36 de persoane în stare critică, de la începutul lunii septembrie, când a debutat criza alcoolului de proastă calitate.

Astfel, în magazinele, barurile şi restaurantele din Cehia nu se mai găsesc decât băuturi cu conţinut redus de alcool, printre care bere şi vin.

Duminică, Polonia a lansat o interdicţie de 30 de zile pe vânzarea de alcool importat din Cehia. Pe parcursul acestei măsuri, autorităţile vor testa băuturile produse în Cehia pentru a se asigura că sunt bune pentru consum.

Ministrul Santatatii a declarat că nu ştie cât va dura interdicţia, însă a recunoscut că guvernul este îngrijorat de posibila scădere a veniturilor din taxele pe vânzarea de alcool.

Cele mai citite

Lupta lui Donald Trump cu infernul

Azi e Super Thuesday pentru Republicanii americani. Ziua e importantă pentru că deja o duzină de state au optat pentru candidatul lor la președinția...

Premierul Ciolacu vede tot coaliția PSD-PNL la guvernare și în 2025

Premierul Marcel Ciolacu a declarat luni seară că prin formarea coaliţiei PSD-PNL s-a asigurat stabilitate politică şi că, în acest moment, nu vede altă...

Fermierii români renunță să mai folosească îngrășăminte, Faliment sigur

În România, devine tot mai greu pentru fermierii mici să facă agricultură, iar o mare parte dintre ei se îndreaptă către faliment, dacă...
Ultima oră
Pe aceeași temă