27.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCeasuri legendare în variante moderne

Ceasuri legendare în variante moderne

Vulcain a marcat istoria orologeriei. Prin prezentarea primului mecanism funcţional cu întoarcere manuală cu alarmă în 1947, Manufactura din Le Locle a deschis drumul pentru o evoluţie fără precedent. De atunci preşedinţii americani au purtat cu mândrie modelul Vulcain Cricket cu alarmă. Între timp, Vulcain realiza o altă legendă: modelul Nautical dedicat scufundătorilor, dotat cu o alarmă care poate fi auzită sub apă. O jumătate de secol mai târziu, Vulcain aduce un omagiu acestui ceas sport excepţional.

Bazându-se pe succesul modelelor sale istorice lansate în 2010, Manufactura Vulcain a ales să îşi îmbogăţească colecţia 50S Presidents WATCH din acest an. Aceste noi variante, toate având legendarul mecanism Cricket cu alarmă, sunt concepute pentru a satisface o gamă largă de gusturi. Acum, de asemenea, oferit într-o versiune cu întoarcere manuală, 50S Presidents WATCH – disponibil în 18K aur roz şi oţel sau doar oţel – se distinge prin cadranul decorat ce îi conferă o notă nouă şi clasică.

Anul 2011 aduce, de asemenea, o reeditare a primul ceas Vulcain ce avea mecanismul Cricket cu alarmă din 1947. În timp ce standardele de finisarea meticuloasă şi de înaltă calitate satisfac normele contemporane, estetica modelului Heritage Presidents’ Watch este identică cu cea a modelului din 1950. Chiar acel model care a devenit celebru şi a cucerit o linie întreagă de preşedinţi americani, transformând într-o legendă a orologeriei calibru Cricket – primul cu adevărat funcţional mecanism cu alarmă cu încărcare manuală.

Primele versiuni feminine, mult aşteptate ale modelului 50s Presidents’ Watch îşi fac, de asemenea, intrarea în scenă în acest an. Ele demonstrează că ceasurile mecanice şi complicaţiile pot fi, de asemenea, frumos interpretate pentru a se potrivi gusturilor şi personalităţii femeilor. Cu Lady’s Presidents’ Watch, feminitatea şi eleganţa îşi găsesc locul în legendă sub o nouă formă rafinată şi specială.

La o jumătate de secol de la lansarea sa în 1961, Nautical Heritage Limited Edition – un ceas cu alarmă pentru scafandri, etanş până la 300 de metri şi a cărui alarmă poate fi auzită şi sub apă – este celebrat cu o reeditarea a modelului original. Un ceas pentru scafandrii, un model emblemă chiar de la lansarea sa, o declaraţie a ataşamentului Vulcain la lumea nautică căreia i-a rămas loial, continuând să sponsorizeze diverse regate. În 2011, campionatul “Decizia 35” a fost redenumit TROFEUL VULCAIN şi va cuprinde şapte regate cu cei mai buni skipers şi se va desfăşura în Elveţia şi Franţa, din mai până în septembrie.

Alinierea stelară a noutăţilor Vulcain în 2011 este întregită de lansarea Anniversary Heart Automatic Calendar din aur roz 18K, un model echipat cu calibrul automatic V-22 Cricket cu 257-piese.
Noua epoca de aur Vulcain la încheietura mâinii.

Ceasul preşedinţilor

În 1947, Vulcain a prezentat calibru cu alarmă Cricket care va deveni o legendă – un mecanism suficient de inovator pentru a echipa ceasurile Vulcain ce au fost purtate de mulţi dintre oamenii cei mai puternici ai lumii. Preşedinţii americani au fost seduşi la rândul lor, de farmecul acestui model, astfel încât acesta a fost denumit ceasul “preşedinţilor”.

In 2011, Vulcain aduce un omagiu acestui model legendar prin crearea ceasului The Heritage Presidents, o reproducere fidelă, dar dotată cu cele mai recente inovaţii tehnologice. Echipat cu legendarul calibru Cricket V-10 şi cu balansul de 18,000 vibratii pe ora, noul model are o confortabilă rezervă de funcţionare de 42 de ore. Acest calibru de 157-piese care asigură şi funcţionarea datei, este echipat cu două casete ale arcului: una pentru a furniza energia necesară pentru ore, minute şi secunde, şi cealaltă pentru funcţionarea alarmei care sună timp de 20 secunde şi care a asigurat celebritatea timp de 60 de ani.

Ceasul oamenilor puternici

Puţine modelele pot pretinde că şi-au găsit drumul prin istorie la încheietura mâinii celor mai puternici oameni din lume. Acesta este cazul modelului Vulcain 50s Presidents’ Watch, echipat cu legendarul calibru Cricket.

Povestea acestui model istoric introdus în 2010 trece prin noi interpretări mecanice şi estetice. Inspirat de un model Vulcain din 1950 dar corespunzând celor mai înalte standarde contemporane, este disponibil într-o versiune în doua tonuri aur roz de18K / oţel (cu cadran gri argintiu sau antracit) sau din oţel (cu varietate de cadrane gri antracit argintiu şi fumuriu ). Cadranul central decorat subtil îi dă preţiozitate şi deosebeşte aceste modele echipate cu mecanism cu alarmă cu încărcare manuală Vulcain de restul colecţiei.

Carcasa de 42 mm-diametru este etanş până la 50 de metri şi se potriveşte perfect pe orice mână. Noul model are elementele de design caracteristice ale predecesorilor săi iluştri, cadranul uşor bombat cu indicatori orari si cifre arabe aplicat şi acele indicatoare Dauphine, cu un aspect caracteristic al anilor 50. Acest nou 50s Presidents’ Watch este, de asemenea, echipat cu geam din cristal de safir bombat şi un un capac din cristal de safir decorat cu un ” V ” stilizat de la Vulcain.

În inima acestui nou model, care atât de puternic reînvie legenda, bate mecanismul cu încărcare manuală cu alarmă Cricket V-11 cu 191 de piese. Acesta este echipat cu două casete ale arcului – una pentru a furniza energia necesară pentru orele, minute şi secunde şi cealaltă pentru a susţine alarma care sună timp de 20 de secunde. Are o masă oscilantă cu 18,000 de vibratii pe oră şi o rezervă de funcţionare de 42 de ore. Un descendent direct al celebrului calibru cu alarma Cricket ce a dat naştere legendei Vulcain din 1947, mecanismul Cricket V-11 este dotat cu dată şi timpul pe un alt fus orar, dar şi cu legendara alarmă căreia i se datorează renumele Vulcain şi a contribuit semnificativ la obţinerea statutului de necontestat de ceas al Preşedinţilor.

Ceasul The Vulcain Lady’s Presidents’

Pentru a îndeplini dorinţele tuturor femeilor care au visat la un model feminin al ceasului legendary Cricket, maeştri ceasornicari de la Vulcain au creat Vulcain Lady’s Presidents’. Elegant, simplu şi cu linii clasice ce ii trădează originile, ceasul este echipat cu celebrul mecanism Vulcain Cricket V-10. Carcasa de 39 mm diametru este etanşă până la 50 de metri şi este disponibilă în varianta din aur roz 18K şi din oţel. Cadranul poate fi din sidef sau gri inchis, cu o curea asortată din piele de aligator albă sau gri. Acest model extrem de dorit este de asemenea disponibil cu indicatorii orari 3,6, 9 şi 12 pavaţi cu diamante.

În inima sa bate calibrul Cricket V-10 cu încărcare manuală. Rezultatul a peste 60 de ani de dezvoltare constantă acest mecanism cu întoarcere manuală are o frecvenţă a balansului de 18,000 de vibratii pe oră şi o rezervă de funcţionare de 42 de ore. Este echipat cu două casete ale arcului: una pentru a furniza energia necesară pentru ore, minute şi secunde, şi cealaltă pentru a asigura alarma sonoră ce durează 20 de secunde, şi care a contribuit din 1947 la renumele ceasurilor Vulcain denumite şi “ceasurile preşedinţilor”.

Ediţie limitată a ceasului Vulcain Nautical Heritage

În 2011, Vulcain aduce un omagiu ceasului legendar pentru scufundători din 1961 şi optează pentru o reeditare fidelă, dar cu un nivel superior de robustete, fiabilitate şi excelenţă datorită tehnologiilor moderne. Sărbătorind a 50-a aniversare a modelului original, Nautical Heritage Limited Edition are toate caracteristicile necesare unui ceas pentru scafandri. Calibrul Vulcain Cricket V 10 cu intoarcere manuală este echipat cu două casete ale arcului: unul pentru a furniza energia necesară pentru ore, minute şi secunde şi unul pentru alarma, care sună timp de 15-20 secunde. Balansul are 18,000 de vibratii pe oră şi are o rezervă de funcţionare de 42 de ore. Introdus în 1961, capacul triplu ce asigura difuzarea optimă a sunetului în apă a reprezentat un reper important în istoria tehnologiei.

Ca şi predecesorul său, Nautical Heritage Limited Edition se distinge printr-un generos diametru de 42 mm, o dimensiune care a fost iniţial aleasă pentru a asigura o vizibilitate optimă în timpul scufundări. Astfel indicatorii orari mari si acele indicatoare în nuanţă aurie uşurează citirea indicaţiilor pe cadranul. Pentru a facilita citirea timpilor pentru fiecare etapă de decompresie, Vulcain a ales să utilizeze două cadrane suprapuse: un cadran fix inferior acoperit de un al doilea cadran rotativ ajustabil prin intermediul coroanei înfiletate dispusă la ora 4 – si afişând o fantă dreptunghiulară prin care scafandru poate citi timpul de oprire pentru fazele de decompresie clasice de 9, 6 şi 3 metri, în funcţie de adâncimea şi durata de scufundare.

Ceas aniversar Vulcain Cricket

După ce a fost vedeta colecţiilor lansate în 2010, ceasul Anniversary Heart Automatic Calendar apare în 2011 într-o versiune preţioasă şi distinsă din aur roz de18K. Cadranul gri antracit metalizat dezvăluie legendarul mecanism cu alarmă realizat în manufactura din Le Locle, calibrul Cricket V22 cu 257 de piese.

Carcasa de 42 mm este etanşă până la 50 de metri şi are capacul din cristal de safir decorat cu “V” stilizat de la Vulcain.
 Ceasul este echipat cu două casete ale arcului: una pentru a furniza energia necesară pentru ore, minute şi secunde şi cealaltă pentru a asigura funcţia de alarmă care sună timp de 15-20 de secunde.El bate într-o cadentă de 18.000 vibraţii pe oră şi se are o rezervă de funcţionare de 42 de ore. Compus din 257 piese, se încarcă unidirecţional datorită greutaţii oscilante de culoarea antracitului montată pe sistem de rulmenţi din ceramică.

Cele mai citite

Construcție filosofică

O condiție a vieții izbutite este cunoașterea realității în care se trăiește. Împărtășesc opinia că, printre formele spiritului, filosofiei îi revine să asigure reflecția...

Cod galben de furtuni în 10 județe, până mâine dimineață. HARTA

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până joi dimineaţa în zece judeţe din vest.Astfel, în...

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...
Ultima oră
Pe aceeași temă