O nouă temă, ce interesează deopotrivă artiștii plastici și colecționarii, continuă seria de conferințe inițiate de ArCuB sub titulatura “#CePunemÎnRamă?”.
Azi, se vorbește despre expunerea artei contemporane românești în perioada actuală. Expozițiile de artă contemporană în România și-au schimbat „chipul” în ultimii ani față de alte perioade în care contextul de producere a artei era diferit, iar instituțiile de artă erau altele sau nu erau. Se știe că istoria curatorierii și a display-ului de expoziție depinde de dinamica instituțiilor mediului artistic. Relația dintre instituția artei contemporane globale actuale, expoziție și contextul cu „actorii” lui (școală de artă, artist, curator, galerie, muzeu, piață, bienală, critică de artă, politică culturală) stă sub incidența unor regimuri de spațiu și timp.
Conferința „#CePunemÎnRamă? Când expozițiile devin formă” abordează tema reenactment-ului în expoziția de artă contemporană: se reînscenează istoria, se reconstituie expoziții din trecut, se cercetează cu asiduitate arhive, se regresează cu o presupusă candoare la o copilărie culturală care privește solemn către mame și tați eroici, proaspăt redescoperiți și relansați, acum, târziu, în lumea largă.