23.9 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialCe a obtinut Teodor Baconschi la Paris

Ce a obtinut Teodor Baconschi la Paris

Vizita la Paris este dovada că existenţa unor puncte de vedere diferite pe subiecte precum aderarea ţării noastre la spaţiul Schengen nu constituie un element de blocare a relaţiei, ci un subiect de discuţie şi de dezbatere deschisă între doi parteneri, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, la finalul vizitei întreprinse marţi şi miercuri în Franţa, la invitaţia omologului său Alain Juppe, potrivit Agerpres.

 

Ministrul Afacerilor Externe român a avut la Paris convorbiri cu ministrul de stat, ministrul Afacerilor Externe şi Europene, Alain Juppe, ministrul pentru Afacerile Europene, Laurent Wauquiez, cu ministrul de Interne, al Teritoriilor de peste mări, al Colectivităţilor teritoriale şi al Imigraţiei, Claude Gueant, şi cu Jean-Francois Cope, secretar general al UMP.

Subiectul central al discuţiilor cu oficialii francezi l-au reprezentat stadiul şi perspectivele Parteneriatului Strategic dintre România şi Franţa, precum şi modalităţile concrete în care cooperarea în cadrul domeniilor de interes poate fi amplificată.

Pe agenda convorbirilor s-au aflat şi teme de interes european şi internaţional, precum perspectiva financiară a UE după anul 2013, simplificarea modalităţilor de accesare a fondurilor europene, Politica Agricolă Comună, Parteneriatul Estic, relaţia Uniunii Europene cu Republica Moldova, Afganistan sau situaţia din nordul Africii, cu accent pe Libia.

Referitor la aderarea României la spaţiul Schengen, ministrul Baconschi şi-a manifestat deschiderea pentru a oferi părţii franceze informaţii actualizate referitoare la îndeplinirea de către România a tuturor obiectivelor care privesc această problematică.

În acest sens, ministrul Afacerilor Externe şi Europene, Alain Juppe, a ţinut să menţioneze că “relaţia franco-română nu se reduce la problematica Schengen”, recunoscând “eforturile considerabile” realizate de ţara noastră în vederea aderării la spaţiul Schengen.

În cadrul celei de-a doua zile a vizitei oficiale, ministrul român al Afacerilor Externe a avut o întrevedere cu ministrul de Interne, al Teritoriilor de peste mări, al Colectivităţilor teritoriale şi al Imigraţiei, Claude Gueant, cu secretarul general al UMP, Jean-Francois Cope, şi a participat la o dezbatere cu membri “Cercle des Europeens”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă