17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCazul incredibil al unei tinere rusoaice: Şi-a pierdut jumătate de creier într-un...

Cazul incredibil al unei tinere rusoaice: Şi-a pierdut jumătate de creier într-un accident, dar s-a ales cu talent la pictură

O tânără de 21 ani din Rusia care a rămas cu jumătate de creier din cauza unui teribil accident de maşină, s-a trezit din comă cu aptitudini de artistă, scrie Daily Mail.

 

Taisia Sidorova, din St. Petersburg, a fost victima accidentului acum trei ani. Atunci i-a fost zdrobită partea stângă a craniului, iar creierul său a fost străpuns parţial de fragmente de oase.

Medicii au înlăturat partea distrusă a creierului, care ar fi ajutat-o să gândească logic şi să analizeze, şi au ataşat o placă de protecţie. Chiar şi aşa, specialiştii erau convinşi că nu se va recupera vreodată şi au avertizat-o pe mama ei că Taisia va fi invalidă până moare.

Deşi trebuia să se odihnească, pacienta a început să picteze ca să nu se plictisească. „Nu i-am evaluat talentul artistic înainte, dar pare o altă persoană acum. Are un talent natural pentru artă. E incredibil”, a spus profesoara de arte a Taisiei.

În ajunul Anului Nou, şi-au dat seama că tânăra o să trăiască pentru că mama ei plângea lângă ea, iar Taisa a ridicat mâna şi i-a şters lacrimile. Mai târziu a început să vorbească.

„Creierul uman este remarcabil. În cazul ei, partea rămasă s-a dezvoltat şi a acoperit bucata care lipsea şi, totodată, i-a dezvoltat şi talentul de a picta, pe care nu-l avea anterior”, explică unul dintre specialiştii care au tratat-o pe Taisia.

 

Cele mai citite

Grecia va impune o interdicție de cel puțin un an asupra noilor închirieri pe termen scurt în Atena

Guvernul grec a anunțat că interdicția asupra noilor licențe pentru închirieri pe termen scurt în trei districte din centrul Atenei va fi în vigoare...

Portugalia cere ajutorul Europei. Incendiile de vegetație fac ravagii

Portugalia a solicitat UE să îi trimită mai multe avioane de stingere a incendiilor, în timp ce cel puțin 15 incendii făceau ravagii în...

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată într-un accident mortal

O sumă de peste de 20.000 de lei a fost furată dintr-o mașină implicată în teribilul accident rutier din localitatea Bumbești Pițic, din județul...
Ultima oră
Pe aceeași temă