17.6 C
București
duminică, 8 septembrie 2024
AcasăSpecialCarosabilul umed ar putea îngheţa duminică noaptea

Carosabilul umed ar putea îngheţa duminică noaptea

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliţiei Române, se circulă în condiţii de carosabil ud, pe drumurile din judeţele Covasna, Braşov, Harghita şi Prahova. Pe drumurile din zonele montane şi submontane era zăpadă. Autorităţile se aşteaptă ca temperaturile scăzute să îngheţe carosabilul în această noapte.

Probleme mai grave s-au înregistrat pe DN73, între Bran şi Moieciu şi pe drumul care urcă spre staţiunea Rânca, DN 13A.

Şi cei care au ales să-şi petreacă week-end-ul la munte vor avea un drum lung, la întoarcerea spre casă. Poliţiştii se aşteaptă ca spre seară trficul să se aglomereze pe DN1. Astfel, îi sfătuiesc pe conducătorii auto să folosească şi DN1A – Braşov -Cheia – Săcele sau pe DN73: Predeal – Piteşti – A1.

Autorităţile recomandă tuturor şoferilor să circule cu viteză redusă, să mărească distanţa de siguranţă în mers, să utilizeze luminile de întâlnire şi să evite efectuarea manevrelor în trafic (depăşiri, treceri de pe o bandă pe alta, etc.) fără o temeinică asigurare.

De asemena, şoferii care alerg să meargă pe drumurile cu risc de îngheţm sunt sfătuiţi să-şi monteze anvelope de iarnă.

În situaţia în care vizibilitatea în oglinzile autovehiculului este redusă din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de către ceilalţi conducători auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. De aceea, recomandăm ca luminile de întâlnire să fie folosite pe timpul zilei permanent, mai ales în condiţii de vreme nefavorabilă.
Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Cele mai citite

Un nou cutremur în județul Gorj. Ce intensitate a avut

Un cutremur cu intensitate de 3,8 a avut loc sâmbătă dimineață în județul Gorj. „În ziua de 07 Septembrie 2024, la ora 09:06:22 (ora...

VIDEO Cum au lăsat „tricolorii“ vestiarele stadionului din Priștina. „Echipa României a fost aici“

Echipa națională a României a lăsat vestiarele stadionului pe „Fadil Vokrri” din Priștina, capitala Kosovo, acolo unde a avut loc meciul UEFA Nations League,...

Nicolae Ciucă susține dezvoltarea mediului rural prin atragerea de investiții

Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, susţine că mediul rural este în continuare plin de oportunităţi şi orice localitate poate să se dezvolte, cu condiţia să...
Ultima oră
Pe aceeași temă