17.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialCareu de aşi la CFR

Careu de aşi la CFR

Campionii şi-au prezentat ieri cele patru transferuri efectuate până acum, la care se va adăuga cel puţin unul în această săptămână.

O parte din jucătorii echipei CFR Cluj au efectuat ieri dimineaţă vizita medicală la Institutul de Medicină Sportivă, după care patru dintre ei au fost aduşi de preşedintele Iuliu Mureşan în faţa presei. Nuno Diogo, Ioan Hora, Ionuţ Rada şi Dominique Kivuvu, cei mai noi jucători din lotul feroviarilor, au fost prezentaţi în stilul caracteristic de către Mureşan.

„Diogo a fost primul transfer pe care l-am făcut în intersezon şi l-am adus pentru că ne-a plăcut cum a jucat la Braşov. Sperăm ca Hora să aducă acel plus de imaginaţie în atac, pe Rada l-am vrut mai demult, dar nu am reuşit decât acum să-l aducem, în timp ce Kivuvu a venit la cererea strictă a lui Mandorlini. Cu aceşti jucători şi cu alţii care vor mai veni, sperăm să câştigăm campionatul cu măcar trei etape înainte de final”, este dorinţa oficialului din Gruia.

Bani şi pentru „liberi”

Cei patru nou-veniţi la CFR până acum sunt conştienţi însă că vor avea de tras pentru a prinde un post de titular într-un lot de 27 de jucători. „Eu iau concurenţa în piept. Dacă mă temeam de aşa ceva rămâneam la Bistriţa, nu veneam la CFR. Sunt pregătit să lupt pentru a intra în primul 11, iar concurenţa nu va face decât bine echipei”, a declarat Hora, jucătorul care a pus serios umărul la rămânerea Gloriei în primul eşalon. CFR a avut la dispoziţie opt milioane de euro pentru transferuri, bani care nu vor fi cheltuiţi în întregime. „Nici un jucător nu vine fără bani la o echipă, chiar dacă este liber de contract. Când negociază contractul, fiecare jucător vine cu impresarul, cu avocatul, şi trebuie plătită atunci o anumită sumă. Probabil nu o să cheltuim toţi banii, chiar dacă vor mai veni doi sau trei jucători. Unul ar putea veni chiar săptămâna aceasta, cert este că un atacant de careu sigur vom mai aduce”, a mai spus Iuliu Mureşan. 

 

Dică nu va mai veni

Clujenii sunt în discuţii şi cu cei trei italieni care au jucat sub formă de împrumut în sezonul trecut, dar doar unul dintre ei are şanse mari să revină la Cluj. În schimb, Nicolae Dică nu se va întoarce la CFR. „Bottone nu va mai veni, pe De Zerbi sunt şanse să-l luăm, iar Piccolo este ca şi luat. Din păcate, am renunţat la Nicolae Dică”, a spus Iuliu Mureşan, care a mai precizat că bugetul pentru acest sezon ar putea depăşi 15 milioane de euro.

Cele mai citite

”Extraterestrul negru”, cel mai modificat om din lume, vine la International Tattoo Convention Bucharest

În septembrie, la cea de-a XII-a ediție International Tattoo Convention Bucharest organizată de Costi Azoiței, Berăria H devine loc de exprimare artistică pentru unii...

Premiile Emmy 2024. „Shogun”, număr record de trofee. Japonezii sărbătoresc triumful

Serialul "Shogun" a fost sărbătorit cu entuziasm în Japonia după ce a obținut un succes impresionant la gala Primetime Emmy Awards 2024, câștigând un...

Comisarul Thierry Breton își anunță demisia cu doar o zi înainte de prezentarea noii Comisii Europene

Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă și Servicii, a demisionat neașteptat cu doar 24 de ore înainte ca președinta Comisiei Europene, Ursula von...
Ultima oră
Pe aceeași temă