14.7 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialCampania "Copiii nevazuti" sustine drepturile celor mici

Campania „Copiii nevazuti” sustine drepturile celor mici

O ampla campanie pentru drepturile copilului, intitulata „Copiii nevazuti”, a fost lansata ca urmare a impactului produs de cel mai bine vandut film al anului 2006, intitulat „All the Invisible Children”. Distins cu premiul „Grolla d'Oro”, in Italia, filmul (sponsorizat de organizatia internationala Freedom House) reuneste opt scurtmetraje realizate de regizori de notorietate (printre care si Emir Kusturica, binecunoscut la noi). Scenariile sunt inspirate din vietile reale, dramatice, ale unor copii, ale caror destine au fost marcate de saracie, de boala sau de razboi.
Organizata de Freedom House Romania si UniCredit, in colaborare cu Romania Film si ProRom, Campania „Copii nevazuti” include trei componente: filmul „All the Invisible Children”; concursul de jurnalism social „Despre copii in mass-media”; concursul pentru copii „Povestea mea”. Scopul acestei campanii este sensibilizarea opiniei publice si a dezbaterilor in mass-media si societate, in legatura cu respectarea si mai buna cunoastere a drepturilor copilului.
Considerat un „film-eveniment”, „All the Invisible Children” va rula in Romania, in perioada 15 septembrie-20 noiembrie, in urmatoarele orase: Iasi, Cluj, Tg. Mures, Sibiu, Timisoara, Arad, Craiova, Brasov si Bucuresti, unde va ajunge pe ecrane incepand cu 15 noiembrie. In Romania, ca si in celelalte tari, o parte din banii obtinuti din vanzarea biletelor vor fi donati Agentiilor Natiunilor Unite, Programului Mondial pentru hrana si UNICEF.
Pentru participarea la concursul de jurnalism social „Despre copii in mass-media”, se poate trimite cate un material (scris, audio sau video), realizat intre 1 ianuarie-30 octombrie 2006. Inscrierile se pot face pana pe 10 noiembrie a.c. la adresa: Freedom House Romania, Bd. Ferdinand nr. 125, sector 2, Bucuresti, cu mentiunea „Pentru concursul de jurnalism social "Despre copii in mass-media"”. Sau prin e-mail: freedomhouse@freedomhouse.ro. Mai multe informatii gasiti la www.freedomhouse.ro. Mentionam ca se vor acorda un Mare Premiu in valoare de 1.000 euro si o mentiune de 200 euro, pentru fiecare din cele trei sectiuni jurnalistice.
La Concursul pentru copii „Povestea Mea” pot participa elevi din clasele primare si gimnaziu, la una din cele trei sectiuni: eseu, desen/pictura, fotografie. Mai multe informatii se pot obtine la www.freedomhouse.ro. Adresa la care se vor trimite materialele este aceeasi ca la concursul pentru jurnalisti, cu mentiunea „Pentru Concursul "Povestea mea"”. Sau prin e-mail: Povesteamea@freedomhouse.ro. Premiile acestui concurs sunt, in functie de locul ocupat, 400 euro, 200 euro, 100 euro si se vor acorda la fiecare sectiune. Data-limita pentru inscriere este 10 noiembrie.

Cele mai citite

Impact între un microbuz și un autobuz, în Gorj. Zece persoane au fost rănite

În aceasta dimineață la ora 5.50, polițiștii au fost sesizați prin apelul 112, cu privire la faptul că, în comuna Runcu, sat Răchiți, din...

Pilonul II de pensii: Ce trebuie să știe participanții despre retragerea fondurilor și continuarea investițiilor

Contribuția la Pilonul II de pensii este reglementată prin lege și reprezintă un procent din salariul brut al fiecărui angajat. În prezent, aceasta este...

Industria mobilei din România, în scădere: Contribuție în 2023 cu 27% mai mică decât în 2016

În 2023, industria mobilei din România a adus o contribuție de 1,23 miliarde de euro la balanța comercială, înregistrând o scădere de 27% față...
Ultima oră
Pe aceeași temă