24 C
București
miercuri, 3 iulie 2024
AcasăSpecialCabana Bradet a ajuns ruina

Cabana Bradet a ajuns ruina

» O fosta zona de agrement din municipiul Petrosani, care reprezenta o oaza de verdeata pentru localnici, a fost lasata in paragina. Drumul de acces este desfundat, iar din cabana au mai ramas doar cativa pereti. Nici un investitor nu a vrut sa reabiliteze baza, iar acum edilii spera sa obtina finantare europeana pentru revitalizarea zonei.

Baza de agrement de la Bradet se afla la doar cativa kilometri de Petrosani si se intinde pe o suprafata de aproape 15.000 de metri patrati. Din oaza de verdeata, cautata candva de localnici, au mai ramas doar amintirea si o tablita indicatoare. Drumul de acces este aproape impracticabil. De ani de zile nu a mai fost reparat si abia mai poate fi folosit. Zona este impanzita de deseuri, in timp ce cabana se afla intr-o avansata stare de degradare. Nu mai are usi si geamuri si chiar peretii au fost daramati, iar terenul, unde odinioara era un mini-bazin de inot, este napadit de buruieni. Nimeni nimic nu a mai facut aici in ultimii ani, asa ca baza de agrement mai traieste doar in amintirea oamenilor, care si-ar dori sa redevina ce a fost candva. "Era tare frumos la cabana. Mergeam acolo mereu. Erau bazinele pentru copii, faceau baie acolo. In cabana, mai mancai un mic, mai beai o bere…Tare fain era, dar acum nu stiu ce s-a intamplat. Parca au dat cu bomba.

 

Ar merita sa se refaca, sa mai mearga si copiii astia de la scoala". Baza de agrement Bradet a fost scoasa de trei ori la licitatie, dar pretul de 800.000 de lei a facut-o neatractiva pentru investitori. Nici unul nu s-a aratat interesat sa participe la licitatie, asa ca edilii au cautat alte solutii. Primaria Petrosani incearca acum sa revitalizeze zona cu bani europeni. "Cabana Bradet este prinsa in planul integrat de dezvoltare. Este un proiect pe care noi l-am depus la ADR Vest pentru finantare si care prevede pe langa amenajarea zonei cuprinse intre Liceul Teoretic si strada Nicolae Balcescu si amenajarea zonei Bradet ca zona turistica, de agrement. Mai mult decat atat, pe langa reabilitarea infrastructurii pana in zona Bradet, proiectul prevede si o linie de transport in comun, care urmeaza sa se efectueze cu autobuze ecologice", a declarat Claudiu Cornea, viceprimarul municipiului Petrosani.

 

Municipalitatea spune ca sansele de semnare a contractului de finantare sunt foarte mari, iar la anul sa poata incepe realizarea proiectului. Valoarea totala a acestuia, care include si reabilitarea centrului civic al municipiului Petrosani, a fost calculata la sapte milioane de euro.

Cele mai citite

Cine e favorit să conducă Naționala după EURO. Declarația lui Edi Iordănescu i-a pus pe gânduri pe fanii Tricolorilor

Declarația selecționerului Edward Iordănescu de după optimea de finală de la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, încheiată cu înfrângerea...

În ultima săptămână, s-au înregistrat peste 580 de cazuri noi de rujeolă

Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) a anunţat că, în ultima săptămână, s-au înregistrat peste 580 de cazuri noi de rujeolă, total a ajuns...
Ultima oră
Pe aceeași temă