19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSpecialBuzău: Tren oprit pentru deszăpezirea liniei

Buzău: Tren oprit pentru deszăpezirea liniei

Un tren care circula pe ruta Bucureşti-Galaţi a fost oprit, luni, la Ruşeţu Gară, în judeţul Buzău, pentru ca șinele de cale ferată să poată fi curățate de zăpadă. Potrivit reprezentanților Prefecturii Buzău, trenul 1771 care circula pe ruta Bucureşti – Galaţi a fost staţionat în staţia CFR Ruşeţu pentru ca șinele de cale ferată să poată fi curățate de zăpadă. Conform sursei citate, în aproximativ jumătate de oră trenul îşi va relua cursa.

De asemenea, două autovehicule au derapat și au rămas blocate în nămeți pe DN 2 E 85, în zona Crucea Comisoaiei. La faţa locului s-au deplasat, pentru a interveni, echipaje ale Armatei cu două camioane, militarii încercând, cu ajutorul lopeților, să scoată autovehiculele de sub zăpadă.

În judetul Buzău, la ora 10.30, opt comune erau nealimentate cu energie electrică, avariile apărând din cauza viscolului extrem de puternic şi a zăpezii abundente. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Buzău, citat de Mediafax, Vasile Prahoveanu, localităţile fără energie electrică sunt Laciu, Largu, Scutelnici, Glodeanu Siliştea, Brădeanu, Ziduri, Puieşti şi Râmnicelu, în total fiind vorba despre peste 8.000 de abonaţi. Sursa citată a mai precizat că, la ora actuală, 18 echipe de la Electrica sunt pe teren şi încearcă să remedieze avariile provocate de viscol.

În județul Buzău, toate drumurile naționale și județene au fost închise odată cu instituirea codului roșu de viscol și ninsori.

În prezent, drumarii nu intervin întrucât viscolul este extrem de puternic și continuă să ningă abundent, ceea ce face ca munca echipelor de deszăpezire să fie zadarnică.

Cele mai citite

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

Ucraina a conceput un submarin electric ce va putea lansa torpile

Inginerii ucraineni dezvoltă un nou submarin care poate lansa torpile, potrivit Kyiv Post, conform monitorulapararii.ro. Ambarcaţiunea, cunoscută sub numele de „Kronos", a fost testată cu...

Dacă luptătorii împotriva cancerului sunt antrenați, de ce luptătorii împotriva propagandei sunt uciși?

Dacă limfocitele T-Helper pot fi antrenate în laborator pentru a lupta împotriva cancerului, de ce nu ar exista un factor imun și contra propagandei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă