20 C
București
vineri, 27 septembrie 2024
AcasăSpecialBustul lui Carol I, amplasat la Parlament, între cele ale lui Ion...

Bustul lui Carol I, amplasat la Parlament, între cele ale lui Ion C. Brătianu şi Kogălniceanu

Bustul lui Carol I, care va fi donat de Regele Mihai, va fi amplasat pe holul principal al Palatului Parlamentului, între busturile lui Ion C. Brătianu şi Mihail Kogălniceanu, au precizat, joi, pentru Mediafax, surse din Parlament.

Potrivit surselor citate, bustul lui Carol I este din bronz, având soclul de marmură şi va fi adus luni în Palatul Parlamentului pentru a fi instalat.

Marţi, după şedinţa solemnă în care Regele Mihai se va adresa parlamentarilor cu ocazia împlinirii a 90 de ani, va avea loc ceremonia de dezvelire a bustului.

Membrii Biroului Permanent i-au mandatat, marţi, pe liderii PNL şi PSD, Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase să găsească un loc potrivit pentru amplasarea acestui bust al lui Carol I.

Aceştia au pledat, în şedinţa Biroului Permanent de marţi, pentru ca acest bust să fie pus în Palatul Parlamentului deoarece această clădire este este rece şi tristă, nerfiind suficiente lucrări de artă.

Casa Regală a donat bustul lui Carol I cu prilejul şedinţei solemne în care Regele Mihai se va adresa Parlamentului.

Cele mai citite

Postecoglou nu e supărat pe Drăgușin după eliminare!

Antrenorul lui Tottenham nu este supărat pe internaționalul român, după eliminarea rapidă. Radu Drăgușin, internaționalul român în vârstă de 22 de ani, a avut un...

Caz ireal în Turcia! Un fost internațional a fost împușcat în picior

Serhat Akin, fost internațional turc și jucător de la Fenerbahce, a fost împușcat în picior joi seara, la ieșirea dintr-un studio TV, după ce...

Schimbări radicale la FCSB după victoria cu RFS! 7 jucători, out din primul 11 pentru meciul cu Sepsi

Patronul Gigi Becali pregătește o restructurare semnificativă a echipei FCSB pentru duelul cu Sepsi. După o victorie impresionantă cu RFS în Europa League, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă