10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar

Un Pentium la 2,4 GHz la mana a doua, 225 euro

Un sistem desktop la mana a doua, cu o configuratie apropiata de cele ale computerelor noi, poate fi achizitionat la preturi care pleaca de la 135 euro. Astfel, un Dell P4 la 2 GHz, cu 256 MB RAM, hard de 20 GB, unitate optica, placa de retea costa 185 de euro, iar configuratia similara, dar cu procesor la 1,5 GHz – 135 de euro. Un Dell Tower P4 la 2,4 GHZ, 512 MB RAM, 20 GB harddisk se vinde cu 225 euro, iar configuratia cu procesor la 2,6 GHz – 250 euro.

Clipboard Help+Spell 1.10.05

Clipboard Help+Spell 1.10.05 este un utilitar proiectat pentru functia de a realiza o baza de date cu toate intrarile de texte din clipboard. Programul poate fi folosit pentru a gasi, sorta, filtra diverse inregistrari facute in clipboard. Utilizarea programului este destul de simpla, iar kit-ul de instalare masoara circa 2,73 MB. Aplicatia, distribuita gratuit, ruleaza pe orice platforma Windows.

Platforma de taxare in timp real

IBM a raportat in urma unui test de performanta pentru platforma software Amdocs Charging 6 o scalabilitate liniara de pana la 30 de milioane de clienti pentru sistemul de taxare in timp real. Abilitatea de a taxa clientii in timp real in functie de nivelul in care acestia folosesc anumite resurse reprezinta o necesitate pentru orice furnizor care vrea sa ofere servicii de date mobile cu valoare adaugata. Testul de performanta a platformei software Amdocs Charging 6 ruland pe servere IBM System p5 595 a aratat un numar constant de circa 15.000 de apeluri pe secunda sau aproximativ 22 de milioane de apeluri pe ora pentru clientii pre-paid. Aceasta performanta a fost sustinuta de obtinerea unui timp de raspuns de sub 50 de milisecunde pentru 99% din apeluri, un timp de detectare de sub 200 de milisecunde si un failover (trecerea automata de la un sistem afectat de o defectiune la un sistem de rezerva) de sub 400 de milisecunde.

Fabrica de procesoare pe 65 de nanometri

O noua unitate avansata de productie pentru semiconductori (pe 65 nanometri) a fost inaugurata de Intel Corporation la Leixlip, Irlanda. Unitatea de productie din Irlanda este a treia fabrica Intel din lume si in acelasi timp prima fabrica din Europa care foloseste tehnologia de fabricatie pe 65 de nanometri. Construita in urma unei investitii de 2 miliarde dolari, unitatea a inceput productia utilizand pastilele de siliciu cu cele mai mari dimensiuni – 300 de mm -, oferind astfel potentialul de atingere a celei mai mari capacitati de productie din lume, la cele mai reduse preturi.
Noua fabrica este specializata in constructia de procesoare multi-core. Concomitent cu sporirea capacitatii sale de productie pe 65 de nanometri, Intel se pregateste pentru inceperea productiei utilizand tehnologia de fabricatie de generatie urmatoare, pe 45 de nanometri, pana la sfarsitul lui 2007, doar la doi ani de la inceperea productiei pe 65 de nanometri.

Cele mai citite

Ciolacu: Dacă nu împuşcăm preşedinţii, atunci îi facem de râs

Preşedintele PSD a declarat că românii au talentul de a demitiza orice politician Întrebat la emisiunea Morning Glory care este primul lucru pe care îl...

„Candidatul Perfect” este în cinema!

Filmul "Candidatul perfect", regizat de Alex Coteț, va debuta pe 22 octombrie în cinematografele din România și este unul dintre cele mai așteptate filme...

Inaugurare parc fotovoltaic de 50 MW cu baterii de stocare

Un nou parc fotovoltaic cu o putere instalată de peste 50 MW în panouri fotovoltaice, plus 20MWh stocare în baterii, a fost inaugurat. La...
Ultima oră
Pe aceeași temă