10.3 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024

Breviar


Din situatia privind deducerile, sponsorizarile si bursele private, existenta la nivelul Directiei Generale a Finantelor Publice Vaslui, peste 600 de vasluieni au solicitat deduceri pentru reabilitarea locuintei in suma de 758.000 RON. Alte 150 de persoane au cerut sa li se deduca circa 17.800 RON, reprezentand prime de asigurare pentru propriile locuinte. 11 vasluieni s-au dovedit a fi foarte generosi, dispunand ca 122 RON sa fie acordati drept burse private.

Strada Tabacari, asfaltata

Consilierii municipali vor analiza marti un proiect de hotarare privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru covorul asfaltic pe strada Tabacari. Conform proiectului ce va fi dezbatut in sedinta ordinara, valoarea totala a investitiei se ridica la 367.053 RON, cea mai mare parte din bani fiind destinata pentru constructii-montaj. Suprafata carosabila asfaltata este de 7140 metri patrati, finantarea obiectivului urmand sa fie facuta din fondurile bugetului local si din alte fonduri constituite pentru aceasta destinatie.

Terenuri de zona B in Focsani

Terenurile aflate in extravilanul cartierului Mandresti vor fi considerate incepand cu 1 iunie a.c. parte din zona B de favorabilitate. Potrivit raportului justificativ anexat proiectului de hotarare care se va afla pe masa alesilor locali in sedinta de marti, decizia are la baza prevederile Codului Fiscal. Potrivit raportului justificativ anexat proiectului de hotarare, delimitarea initiala includea in zona A si cartierul Mandresti, care din luna iunie va apartine zonei B.
Pentru aceste zone, prin OUG 21/2006 a fost stabilita diferenta de 36 RON/ha, fiind astfel abrogata HCL 121/27.05.2003. In cadrul aceluiasi proiect de hotarare alesii vor stabili ca toate terenurile situate in extravilanul municipiului Focsani, cu exceptia celor mentionate anterior, sunt considerate ca facand parte din zona A.

Cadouri pentru nevoiasii Focsaniului

Aproximativ 200 de familii din Focsani aflate in atentia Serviciului Public Local de Asistenta Sociala ar putea beneficia cu ocazia sarbatorilor pascale de pachete cu alimente in valoare de 50 RON.
Persoanele ce au fost selectate nu au pe nimeni care sa-i ajute, sunt familii sau persoane fara venituri, persoane fara adapost care nu beneficiaza de serviciile Cantinei de Ajutor Social, familii monoparentale al caror venit este sub 168 RON pe membru de familie sau persoane varstnice. Pentru ca acest ajutor sa ajunga la saracii Focsaniului, alesii locali trebuie sa-si dea acordul in sedinta de marti, in cadrul careia se va propune alocarea din bugetul local al municipiului Focsani pe anul 2006 a sumei de 10 mii RON.

Vasluienii, datori la stat

Doar 33.218 vasluienii ale caror declaratii de venit au fost verificate au de primit diferente de plata pentru anul fiscal precedent. Din cele peste 48.000 de decizii de impunere emise de finantistii vasluieni a rezultat ca circa 3.500 de persoane au de restituit sume de bani la stat in valoare de 1.417.000 RON. Finantistii vasluieni au reusit sa incaseze efectiv la bugetul statului suma de circa 1.100.000 RON.
Breviar

Bataie pe locurile de munca la APIA

Pentru ca Agentia de Plati si Interventii in Agricultura, institutie acreditata de Guvern, sa primeasca certificare europeana se presupune ca pana la 1 ianuarie 2007 sa aiba o structura de personal formata din 5.000 de angajati. Pentru acest lucru, la nivelul euroregiunii Moldova au fost scoase la concurs, intr-o prima etapa, 225 de posturi pentru care s-au inscris aproape 600 de candidati. Pentru judetul Bacau au fost repartizate 30 de posturi, iar 27 dintre ele au fost deja ocupate, urmand ca restul sa fie ocupate pe parcursul acestei saptamani. APIA este un serviciu care s-a infiintat la 1 martie pentru efectuarea tuturor platilor directe catre agricultori, avand ca obiect de activitate distributia fondurilor si a subventiilor Uniunii Europene pentru Agricultura. O noua serie de angajari in vederea indeplinirii conditiei privind numarul personalului va avea loc in luna septembrie.

Mielu' ii scapa pe primari de controale

Reprezentantii institutiei prefectului au lasat-o mai moale cu controalele pe care le efectueaza in aceasta perioada la nivelul unitatilor administrativ-teritoriale din judet pentru ca primarii sa nu profite de perioada sarbatorilor pascale sa-si ceara iertare cu ajutorul mielului de Pasti in cazul neregulilor constatate. Subprefectul judetului Botosani, David Salgau, a declarat ca actiunile de control vor fi reluate abia dupa cele trei zile de Pasti atat pe linie administrativa, cat si in cazul Legii 247 privind retrocedarile. „Daca noi continuam sa mergem in control, se interpreteaza ca am venit dupa miel si cozonac, asa ca ii lasam acum si reluam controalele abia dupa Pasti”, ne-a spus David Salgau.

Centru privat de joaca pentru copii

La sfarsitul saptamanii trecute a fost inaugurat un centrul special de joaca, Kids Play Land, pentru copiii bacauanilor. Initiativa apartine unei societati comerciale care a creat o unitate destinata special copiilor, dar si pentru a veni in sprijinul parintilor pentru ca ei sa poata sa-si urmeze propriul program zilnic in liniste. Cadrele specializate de la centru ii vor integra pe copii in diverse programe educative, cursuri de engleza, pictura, actorie si dans. Odraslele bacauanilor vor putea sa se joace si in parculetul amenajat tot pentru ei. Centrul poate gazdui in acelasi timp 70 de persoane.

Cadere mortala in casa scarii

Sambata, 15 aprilie a.c., ora 23.30, personalul medical de la Serviciul de Ambulanta Braila a sesizat la Politie ca in scara 1 a blocului D, situat pe Calea Calarasilor, se afla cadavrul unei femei. Echipa operativa deplasata la fata locului a stabilit ca victima are varsta cuprinsa intre 40 si 45 de ani, nu avea nici un document de identitate asupra ei si nu era cunoscuta de locatari. Din declaratiile martorilor a reiesit ca, in jurul orei 21.15, pe casa scarii s-a auzit un zgomot puternic, specific unei caderi de la inaltime. Cadavrul a fost transportat la morga pentru efectuarea necropsiei, iar in cauza se continua cercetarile pentru identificarea victimei si stabilirea cauzei decesului.

O noua promotie la Universitatea Bacau

Universitatea Bacau se poate lauda cu o noua promotie de ingineri. Cei 350 de tineri ingineri care au iesit anul acesta de pe bancile universitatii si-au luat ramas-bun de la profesorii care le-au impartasit legile ingineriei, intr-un mod deosebit, printr-o ultima prezenta marcata printr-o ceremonie ce a fost urmata de o petrecere la Casa de Cultura „Vasile Alecsandri”. La eveniment a fost prezent si primarului Bacaului, Romeo Stavarache, inginer si el. Imbracati in robe lungi si negre si purtand traditionalele togi, au spus la revedere vietii de student. Cei 350 de absolventi de la toate cele zece specializari ale Ingineriei, Tehnica de calcul, Ingineria mediului industrial, Mecatronica, Ingineria si managementul calitatii, Tehnologia constructiilor de masini, Inginerie economica in domeniul mecanic, Utilaj tehnologic pentru industria alimentara, Energetica industriala, Tehnologia si controlul calitatii produselor alimentare si cei de la Ingineria biochimica.

Expozitie de icoane

Incepand de astazi si pana pe 10 mai a.c. la Palatul „Tinerimea Romana” din Bucuresti se organizeaza expozitia „Patimile si Invierea Mantuitorului in creatia populara contemporana”.
Artistul plastic brailean Dumitru Stefanescu – Stef expune doua icoane: „Invierea Domnului” si „Iisus”.

Arta naiva la Iasi

La sfarsitul saptamanii trecute, la Palatul Culturii din Iasi a avut loc vernisajul celei de-a 15-a editii a Expozitiei nationale de arta naiva „Saloanele Moldovei”, la care au participat 36 artisti plastici cu 87 de lucrari pe simeze. Braila a fost prezenta cu Adina Stefanescu Bobu, care a expus „Primavara” si „Vanatoare”, si Dumitru Stefanescu-Stef, cu lucrarile „In poiana” si „Dupa ploaie”.

Primari amendati

Deoarece nu au avut grija sa asigure salubrizarea localitatilor in fruntea carora se afla, unii primari au fost sanctionati de catre comisarii Garzii de Mediu Galati. Potrivit comisarului sef al Garzii de Mediu Galati, Gabriel Panaitescu, principala neregula constatata a fost depozitarea necorespunzatoare a deseurilor menajere si animale, in special pe cursul apelor si in interiorul localitatilor. „Primarul de la Smulti a fost amendat cu un milion de lei, primarul de la Umbraresti a fost sanctionat cu doua milioane de lei iar cel de la Gohor cu 15 milioane de lei. Controalele in localitatile din mediul rural vor continua si vom face verficari si in municipiul Galati pentru a vedea cum este asigurata salubrizarea”, ne-a declarat Gabriel Panaitescu.

Cele mai citite

FCSB urmează să primească un milion de euro de la FRF!

Patronul FCSB, Gigi Becali, a anunțat că echipa sa va beneficia de un bonus de un milion de euro din partea Federației Române de...

Ciucă acuză un blat al PSD cu AUR: Mutarea a 10-20 de voturi/secție de votare pentru Simion

Nu este lipsit de relevanță cu cine câștigă, spune liderul PNL, Nicolae Ciucă, despre o posibilă victorie a lui Marcel Ciolacu în fața lui...

Creșteri record de profit pentru câteva sectoare din România. În top, construcțiile, IT-ul și cercetarea

Ritmul de creştere a variat de la aproa­pe 80% la circa 165% În ultimii cinci ani, 15 sectoare din economia României au înregistrat creșteri semnificative,...
Ultima oră
Pe aceeași temă