20.1 C
București
joi, 25 iulie 2024

Breviar

Restrictii de circulatie

Incepand de ieri, pe DN3B km 7 – km 97, Calarasi-Fetesti – intersectia cu DN2A, s-a instituit restrictie de tonaj 3,5 t si de viteza 30 km/h din cauza nivelului ridicat al cotelor apelor Dunarii si a corpului drumului imbibat cu apa, in vederea protejarii atat a drumului, cat si a participantilor la trafic.
Din aceasta cauza, traficul mai mare de 3,5 t va fi deviat astfel: pentru DN3B: Calarasi-Fetesti, prin Calarasi-DN21-Drajna-DN3A-Fetesti si pentru DN3B: Fetesti – intersectia cu DN 2A, prin Drajna – DN21-Slobozia-intersectia DN3B cu DN2A.

Precipitatii de peste 20 l/mp

Specialistii Administratiei Nationale de Hidrologie au emis ieri, la ora 12.30, o atentionare meteorologica care vizeaza ploi insemnate cantitativ miercuri si joi. In intervalul mentionat, aria ploilor va cuprinde treptat, incepand din sud-vest, toata tara. Local, in Banat, Oltenia, Transilvania si zona montana si pe arii restranse in Moldova si Muntenia, cantitatile de apa vor depasi 20-25 litri pe metrul patrat in intervale de pana la 12 ore.
In aceste zone, izolat se pot cumula cantitati de apa de peste 60 litri pe metrul patrat. 30 de prefecturi au primit ieri si o avertizare hidrologica, care vizeaza cresteri de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de aparare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă