25.2 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024

Breviar

Putini pensionari bogati in Vrancea

Din cei aproape 50 de mii de pensionari cat sunt luati in evidenta in Vrancea, doar 37 au pensii mai mari de 9 milioane de lei, potrivit informatiilor furnizate de catre oficiali din cadrul Casei de Pensii Vrancea. Potrivit unor noi reglementari care vor intra in vigoare incepand cu 1 ianuarie 2006, toate persoanele care beneficiaza de pensii lunare mai mari de 9 milioane de lei vor trebui sa plateasca suplimentar pentru asigurarile de sanatate. Fara dovada achitarii acestor contributii la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate, pensionarii nu vor mai putea beneficia de serviciile medicale acordate ca pana acum.

Pisica-infractor la Suceava

O pisica a pus pe drumuri o armata intreaga de politisti din municipiul Suceava. Si asta dupa ce a rasturnat niste cutii cu pantofi, aflate in cateva standuri de la un centru comercial din centrul orasului, iar vanzatorii s-au alarmat crezand ca era vorba de o spargere. La fata locului a sosit un echipaj alcatuit din politisti de la Biroul de Investigatii Criminale Suceava, care au demarat cercetarile in vederea stabilirii cu exactitate a circumstantelor in care s-a produs „spargerea”. In urma evaluarii pagubelor, vanzatorii au realizat ca nu le lipsea nimic din standuri, iar la prelevarea amprentelor au descoperit urmele unui animal, cel mai probabil o pisica.

Investitii in infrastructura Botosani-Iasi

Modernizarea drumului national care leaga municipiile Botosani si Targu Frumos ar putea fi facuta in cel putin sase ani. Aceasta deoarece, potrivit deputatului PD, Radu Dragus, investitia a fost prinsa intr-un program al Ministerului Transporturilor si a fost luata in dezbatere de grupul parlamentarilor democrati. Drumul ar putea face legatura cu drumul expres Iasi-Bucuresti, insa termenul de punere in functiune a proiectului a fost stabilit pentru anul 2011.
Tot in cadrul aceluiasi program a mai fost inclusa si o portiune din drumul national Manoleasa-Radauti Prut, care acum este doar pietruita. Ramane de vazut daca acest program va fi continuat dupa incheierea actualului mandat, dar si din ce fonduri.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă