20 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024

Breviar

Burse de studii in Elvetia

Pentru anul universitar 2006-2007, Confederatia Elvetiana ofera doua burse de studii, anume una pentru studii postuniversitare si o alta pentru studii postuniversitare in domeniul artistic. Pentru a participa la concurs in vederea obtinerii uneia dintre cele doua burse, candidatii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii:
l varsta limita de 35 de ani (data nasterii sa nu depaseasca 1 ianuarie 1971) l cunoasterea limbii franceze sau germane, in functie de universitatea pentru care se va opta l scrisoare de acceptare pentru studii postuniversitare in cadrul unei universitati din Elvetia. Formularele de inscriere la concurs si cele pentru certificatul medical se vor lua de la sediul Oficiului National al Burselor de Studii in Strainatate (ONBSS). Dosarele complete de candidatura se vor depune personal sau prin posta, pana la 17 ianuarie a.c., la Registratura Ministerului Educatiei si Cercetarii din Bucuresti, str. Spiru Haret nr. 10, sectorul 1. Informatii privind intocmirea dosarelor de candidatura se pot obtine de pe Internet, la adresa www.edu.ro.

Se mentin filtrele rutiere la intrarea in Vrancea

Cu toate ca nu s-a inregistrat nici un caz de gripa aviara, filtrele rutiere de la intrarea in judetul Vrancea pentru prevenirea aparitiei virusului H5 se mentin. Conform dir. adj. al Directiei Sanitar-Veterinare, dr. Doru Calistru, punctele de dezinfectie de la Maicanesti, Balesti, Ciorasti si Dumitresti functioneaza in continuare, potrivit directivelor ANSVSA. „Oamenii asigura permanenta si nu au fost probleme.
Cel mai probabil aceste filtre se vor mentine pana cand nu vor mai exista probleme in celelalte judete”, a precizat dr. Calistru. In Vrancea raman functionale si masurile de protectie de la nivelul comunelor si oraselor.

450 de spitale, verificate de comisii mixte

Incepand de saptamana viitoare, comisii ale Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate vor verifica si analiza activitatea celor 450 de spitale din Romania. Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii, a cerut in sedinta de colegiu a MS infiintarea a doua comisii care vor incepe in teritoriu o ampla analiza a activitatii spitalelor.
Comisiile vor fi alcatuite din reprezentanti ai Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Sanatate si vor fi coordonate de catre secretarii de stat din MS, dr. Virgil Paunescu, respectiv dr. Vlad Iliescu. Verificarea va incepe saptamana viitoare si se va finaliza la sfarsitul lunii martie. "Alaturi de pachetul legislativ si de schimbarile realizate pana in prezent vom demara aceasta ampla verificare a activitatii spitalelor. Dupa analiza serioasa pe care o vom face asupra datelor ce vor rezulta din aceste verificari, vom putea hotari in cunostinta de cauza asupra sistemului spitalicesc din Romania”, a declarat Eugen Nicolaescu, ministrul Sanatatii.
Potrivit MS, analiza urmareste tot ceea ce inseamna activitate a spitalelor incepand cu indicatori, calitatea serviciilor medicale oferite, adresabilitate, circuite, igiena etc.

Cele mai citite

Bursele europene au închis pe creștere, impulsionate de sectorul bunurilor de uz casnic și de câștigurile din Asia-Pacific

Bursele europene au încheiat sesiunea de tranzacționare în creștere, susținute de acțiunile producătorilor de bunuri de uz casnic și de câștigurile înregistrate pe piețele...

Europa domină topul țărilor cu cea mai bună calitate a vieții; Pe ce loc se află România

Conform unui raport publicat de US News and World Report, țările europene ocupă majoritatea primelor zece poziții în clasamentul celor mai bune națiuni din...

România, tot mai aproape de eliminarea vizelor pentru SUA: rata de respingere a cererilor de viză scade sub 3%

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat recent că România a atins un prag esențial pentru admiterea în programul Visa Waiver al Statelor Unite, subliniind că...
Ultima oră
Pe aceeași temă