12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSpecialBoxerii români, interzişi la Mondiale şi Europene!

Boxerii români, interzişi la Mondiale şi Europene!

Federatia Română de Box a fost dezafiliată de către Federatia Internationala de Box Amator (AIBA), informaţia fiind confirmată de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Roman (COSR). În urma aceste decizii, niciun sportiv român nu mai poate concura la competiţiile desfăşurate sub egida AIBA (Campionate Europene şi Mondiale).

Decizia AIBA vine după ce Federaţia Română de Box nu a organizat, în data de 31 august, alegeri pentru stabilirea unui nou preşedinte, după ce Rudel Obreja a fost suspendat din funcţie de către federaţia internaţională.

„Este o veste tristă, pentru că ne determină pe noi, cei care am preluat pregătirea boxerilor, să le întrerupem finanţarea. Nu putem băga bani în ceva ce nu are finalitate. Mai există o speranţă pentru ei cu turneul de calificare.”, a declarat secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, conform gsp.ro

Motivele suspendării lui Obreja

Comisia de Disciplina a AIBA a hotărât suspedarea lui Obreja deoarece acesta nu a respectat termenii suspendării iniţiale de doi ani pe care o primise din partea Comisiei de Apel după evenimentele petrecute la Olimpiada de la Beijing, decizie aprobată şi de Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Totul a pornit în timpul desfăşurării jocurilor olimpice de la Beijing din 2008. În calitate de delegat tehnic al turneului de box, Rudel Obreja a fost implicat într-un scandal imens. Acesta i-a acuzat pe unii dintre oficialii AIBA de implicare în manipularea arbitrilor.

Obreja: „Atacăm decizia la TAS”

„Momentan nu am primit nimic de la AIBA privind dezafilierea Federaţiei, dar în cazul în care această informaţie se confirmă, o să atacăm decizia la TAS şi o să cerem amînarea suspendării până la soluţionarea cazului. Vom cere şi permisiunea ca sportivii români să participe sub steagul olimpic. Este ultima armă de a mă determina să plec. Ei lovesc în sportivi. Ei sunt cei care îi sacrifică şi nu eu”, a declarat preşedintele FR Box, Rudel Obreja.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă